Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιτόπιες επεμβάσεις των ομάδων «Street Work» που λειτουργούν σε 24ωρη βάση, παρέχοντας στους άστεγους της πόλης τρόφιμα, ζεστά ροφήματα και ρουχισμό.

Πολλούς από άστεγους. τους συνοδεύουν  τόσο στο Πρότυπο Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων, όσο και στους τρεις θερμαινόμενους χώρους που έχουν ανοίξει:

  • Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς (Άστρους και Αίμωνος 9, τηλ: 210-5140877)
  • Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας ( Ταϋγέτου 60, τηλ: 210-2011151)
  • Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Δαφνομήλη 1, τηλ: 2103637783)

Σε 24ωρη λειτουργία έχει ήδη τεθεί το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515), προκειμένου να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Για τον ίδιο σκοπό λειτουργούν επίσης οι γραμμές 210.5277000 και 1595.

Ήδη από χτες το βράδυ οι άνθρωποι του «Street Work» βρέθηκαν και πάλι στους δρόμους της πόλης για να φροντίσουν όλους εκείνους που δεν φιλοξενούνται στις δομές και τις θερμαινόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων.

Σήμερα, η Αθήνα διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα-πρότυπα Κέντρα Φιλοξενίας Αστέγων με δυνατότητα φιλοξενίας 400 ατόμων. Για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών, άνοιξαν και τρεις αίθουσες για όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που συνεχίζουν να ζουν στο δρόμο.

Χτες το βράδυ Οκτώ κοινωνικοί λειτουργοί, τέσσερις νοσηλευτές και τέσσερις οδηγοί, πραγματοποίησαν 80 επιτόπιες παρεμβάσεις, για να παραδώσουν φαγητό, ζεστά ροφήματα, μπουφάν και κουβέρτες, ισοθερμικά ρούχα, γάντια, σκούφους, ενημερώνοντας παράλληλα για την λειτουργία των θερμαινόμενων αιθουσών.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι τα μέλη των ομάδων αυτών, κέρδισαν την εμπιστοσύνη 46 άστεγων και τους οδήγησαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Από το περασμένο Σάββατο έως σήμερα, έχουν γίνει 254 τέτοιες παρεμβάσεις από τις ομάδες του «Street Work» του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης που βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες και δρουν σε τρεις βάρδιες: Μια πρωινή, από τις 7π.μ. έως τις 3μ.μ , δύο απογευματινές , από τις 3μ.μ. έως τις 11μ.μ. και μία νυχτερινή, από τις 11μ.μ. έως τις 7 το επόμενο πρωί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook