Έκκληση προς του πολίτες της Αττικής απηύθυνε ο Γιώργος Πατούλης να αποφύγουν τις μετακινήσεις εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής σε ανακοίνωσή του επεσήμανε πως όλοι σχεδόν οι δρόμοι της Αττικής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ολισθηρότητας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Αττική λόγω του χιονιά.

«Όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας μας είναι επί ποδός και δίνει μάχη προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία σε όλη την Αττική. Απόλυτη προτεραιότητα μας η ασφάλεια των πολιτών», σημείωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, που επιχειρεί συνεχώς από χθες με 100 εκχιονιστικά, αλατιέρες και διπλοβάρδιες του προσωπικού, για να κρατήσει ανοιχτό το βασικό οδικό δίκτυο ευθύνης της. Τα προβλήματα στην υδροδότηση και ηλεκτροδότηση, κυρίως στη Βόρεια και Ανατολική Αττική, που προκάλεσαν οι βλάβες στα ηλεκτροφόρα καλώδια, τα οποία συμπαρέσυραν με την πτώση τους εκατοντάδες δέντρα, αποκαθίστανται με τη συντονισμένη παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των δήμων.

Το μήνυμα της ημέρας όπως υπογραμμίζει είναι η έκκληση -σύσταση προς τους πολίτες της Αττικής να μην κυκλοφορούν τις επόμενες ώρες για την ασφάλειά τους. «Να μη μετακινηθεί κανένας. Να παραμείνει όπου και εάν βρίσκεται. Υπάρχει υψηλός κίνδυνος ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Η έντονη χιονόπτωση τις επόμενες ώρες δημιουργεί αυξημένη επικινδυνότητα διολίσθησης με συνέπεια την πτώση με ενδεχόμενο κάταγμα, ιδιαίτερα κρίσιμο -όπως έχει αποδειχθεί- για την πορεία της υγείας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook