Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδας και του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου με αφορμή το νέο εκλογικό νομοσχέδιο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδας σημειώνει:

«Στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ έγινε εκτεταμένη συζήτηση για το νέο εκλογικό νόμο της Αυτοδιοίκησης. Θέσεις και απόψεις κατατέθηκαν από τα μέλη της Διοίκησης του οργάνου που εκπροσωπεί τους Δήμους όλης της χώρας.

Έκπληξη, απορία και δυσαρέσκεια  στους αιρετούς  των Κοινοτήτων της χώρας, προκάλεσε η τοποθέτηση του  προέδρου της ΚΕΔΕ. Έκανε λόγο για επιχειρήματα “εκτός πραγματικότητας”, “ακραία πράγματα”, “πράγματα που δεν στέκουν” και με ύφος απαξίωσης για τους Συμβούλους των Κοινοτήτων, υποτίμησε την αγωνία  για την ερήμωση των χωριών.

Όταν ρωτήθηκε για την απουσία μας στο Δ.Σ. δεν πληροφόρησε σωστά τα μέλη, δηλώνοντας  ότι δεν ζητήθηκε από το Δίκτυό μας η παρουσία μας στη Συνεδρίαση της ΚΕΔΕ (για να καταθέσουμε τις προτάσεις των Κοινοτήτων). Όμως, σε τηλεδιάσκεψη μαζί μας προ ημερών αποδέχθηκε το αίτημά για συμμετοχή ενός εκπροσώπου στη Συνεδρίαση ενώ ταυτόχρονα είχε σταλεί από το Δίκτυο Κοινοτήτων και γραπτό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αιτούμενο την εκπροσώπησή του.

Μας στενοχωρεί που ο  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ “ήρξατο χειρών αδίκων“. Συνιστούμε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Οι Κοινότητες της Ελλάδας αγωνίζονται καθημερινά για να μείνουν ζωντανές και να ανταποκρίνονται στα μεγάλα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών και συγχωριανών – δυστυχώς χωρίς αρμοδιότητες και πόρους, πάντα μέσα στα πλαίσια της ενδοδημοτικής συνεργασίας. Οι Κοινότητες δεν διεκδικούν αξιώματα μόνο τον “τρόπο” να προσφέρουν στον τόπο τους: ξεχωριστή κάλπη, αρμοδιότητες, πόρους (!).

Η ΚΕΔΕ ως θεσμικό όργανο εκπροσώπησης του Α΄Βαθμού Αυτοδιοίκησης οφείλει να αγκαλιάσει την ενδοδημοτική της αποκέντρωση. Το Δίκτυο Κοινοτήτων Ελλάδας υπεύθυνα συμμετέχει με προτάσεις και επιχειρήματα σε κάθε εποικοδομητική συνομιλία για να εκφράσει τις μικρές και μεγαλύτερες πληθυσμιακά Κοινότητες από κάθε γωνιά της χώρας μας. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει, γιατί Δυνατές Κοινότητες – Δυνατή Κοινωνία»

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook