Έξι είναι οι υποψήφιοι για την Αθήνα.

Μαραθώνια, ήταν η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ολοκληρώθηκε μετά τη 1 τα ξημερώματα. Η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα με θέμα της αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη. στην Περιφέρεια Αττικής.

Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, «ο Γιώργος Ιωακειμίδης – επί χρόνια πετυχημένος Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη – συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά για να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου».

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, για το Νότιο Αιγαίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει τη Χρύσα Καραγιάννη. Επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει αποφασίσει επίσης τη στήριξή του για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον Θεόδωρο Γαλιατσάτο, για την Περιφέρεια Ηπείρου στον πρώην βουλευτή Ιωαννίνων, Γιάννη Στέφο, για την Κρήτη στον πρώην ευρωβουλευτή και πρώην δήμαρχο του Λιμένα Χερσονήσου Ηρακλείου, Σπύρο Δανέλλη, για την Στερεά Ελλάδα στον Απόστολο Γκλέτσο, για τη Δυτική Μακεδονία στη Γεωργία Ζεμπιλιάδου.
Στον Δήμο Αθηναίων

Τα δύσκολα είναι στον Δήμο της Αθήνας. Στην Κουμουνδούρου, αναζητούν το πρόσωπο, που αντιπαρατεθεί με τον Κώστα Μπακογιάννη. Οι υποψηφιότητες για την Αθήνα, είναι πλέον έξι , με τις τάσεις να δίνουν την μάχη τους, για να περάσει η δική τους πρόταση.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι από τα πρώτα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι. Η «Ομπρέλα», μπαίνοντας σφήνα στον σχεδιασμό που υπάρχει για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, πρότεινε τον Νίκο Φίλη για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Από την πλευρά του, ο Διονύσης Τεμπονέρας κατέθεσε πρόταση για τον εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά, ενώ μέλη της Ανοιχτής Πόλης πρότειναν και… τέταρτη υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, την Όλγα Μπαλαούρα. Την Παρασκευή αυτοπροτάθηκε και ο Πέτρος Φιλίππου, πρώην αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και πρώην δήμαρχος Σαρωνικού.

Στην χθεσινή συνεδρίαση, ωστόσο τέθηκε εκ νέου στην κουβέντα το πρόσωπο του μπασκεμπολίστα Νίκου Παππά. Ο Νίκος Παππάς, μετά και την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις διπλές κάλπες του καλοκαιριού, δήλωσε πάντως ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του καθώς δεν έχει κοινά σημεία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook