Τους παρηκμασμένους δήμους Αιγίου και Μίνωα Πεδιάδος θέλουν να αναπτύξουν οι πολύπειροι Κώστας Σπηλιόπουλος και Βασίλης Κεγκέρογλου

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα, η χώρα η οποία αναδεικνύει πολιτικές προσωπικότητες οι οποίες προέρχονται από την τοπική αυτοδιοίκηση και πρωτοστατούν στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Από πρωθυπουργούς και προέδρους Δυτικοευρωπαικών χωρών, έως τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην γειτονιά μας ,δεκάδες πολιτικοί αναρριχήθηκαν στα ανώτατα αξιώματα της πατρίδας τους προερχόμενοι από δημαρχιακούς θώκους της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Το αντίθετο όμως φαινόμενο είναι σπανιότερο, δηλαδή η επιστροφή πρώην υπουργών και υφυπουργών στους δήμους των πόλεων τους, κάτι που εξελίσσεται στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σε 5-6 δήμους της χώρας.

Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας είναι μία από τις περιπτώσεις αυτές, ο οποίος όμως είναι ήδη εκλεγμένος δήμαρχος Σπάρτης από το 2019. Ο έμπειρος καθηγητής οικονομικών, τραπεζίτης , πρώην υφυπουργός Οικονομίας αλλά και Εξωτερικών στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή ,είναι πάλι υποψήφιος για την δημαρχία της ιδιαίτερης πατρίδας του και αναμένεται να επανεκλεγεί .


Ο πρώην γαλάζιος υπουργός Γεώργος Βουλγαράκης, με βαρύ πολιτικό βιογραφικό, δεν κατάφερε μεν να κερδίσει τον δημαρχιακό θώκο της Αθήνας το 2019,συστατεύεται όμως στις επερχόμενες εκλογές με τον Κώστα Μπακογιάννη ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του bigpost οι δύο άνδρες έχουν συμφωνήσει πως σε περίπτωση επανεκλογής του Κ.Μπακογιάννη ,ο Γιώργος Βουλγαράκης θα αναλάβει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας ,ένα δημοτικό συμβούλιο που αναμένεται να είναι συχνά στην επικαιρότητα από την διαφαινόμενη ισχυρή παρουσία της πλευράς Κασιδιάρη.


Ένας ακόμα πολιτικός με έντονη παρουσία αλλά και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας της Φώφης Γεννηματά, ο Βασίλης Κεγκέρογλου αποφάσισε εδώ και πολλούς μήνες να αποσυρθεί από την κεντρική πολιτική και να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος στον δήμο Μίνωα Πεδιάδος για αναπτύξει το όραμα του για έναν δήμο πρότυπο όπως φιλοδοξεί. Ο Β.Κεγκέρογλου αν και ήταν βέβαιο ότι θα επανεκλεγεί στον νομό Ηρακλείου αποφάσισε να  “σηκώσει μανίκια” για να επιστέψει να αναπτύξει την ιδιαίτερη πατρίδα του στην οποία πρόκληση μεγάλη είναι και η λειτουργία του υπό κατασκευή αεροδρομίου στο Καστέλι , ένα εμβληματικό έργο γιά ολόκληρη την Κρήτη.

Η πληθυσμιακή ερημοποίηση , η δύσκολη καθημερινότητα και το πρόγραμμα ανασυγρότησης, ιδίως μετά τους σεισμούς του Αρκαλοχωρίου, είναι από τις βασικές προτεραιότητες στην ατζέντα του 62χρονου πολύπειρου Αρκαλοχωρίτη και πρώην υφυπουργού Εργασίας.

Μία  ακόμα πολύ σημαντική «αυτοδιοικητική επιστροφή» έμπειρου πολιτικού στα δημαρχιακά δρώμενα, είναι αυτή του Αιγιώτη πρώην υφυπουργού Αμυνας Κώστα Σπηλιόπουλου.

Ο καταρτισμένος τεχνοκράτης που κατάγεται από αγροτική οικογένεια, ξεκίνησε τα πρώτα του πολιτικά βήματα από την προεδρία του συμβουλίου των Μελισσίων Αιγίου κι έφτασε σε ανώτατες πολιτικές και διοικητικές «καρέκλες» του δημόσιου βίου της χώρας ,τόσο σαν υφυπουργός Αμυνας (στις κυβερνήσεις Γ.Παπανδρέου αλλά και την κυβέρνηση τεχνοκρατών του Λ.Παπαδήμου), όσο και σαν διοικητής της ΕΡΓΟΣΕ της οποίας το μεγάλο έργο του προαστιακού ηλεκτρικού σιδηρόδρομμου σε 1-2 χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθεί και να αναδείξει την Αιγιάλεια σε μοναδικό αλλά και κοντινό από την πρωτεύουσα προορισμό.

Άλλωστε «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» είναι και το όνομα του συνδυασμού του, ενώ πρόσφατα παρουσίασε ένα ιδιαίτερα καινοτόμο πρωτοποριακό(αλλά και καλά μελετημένο και καταρτισμένο από επιστήμονες ,τεχνοκράτες , μελετητές, επαγγελματίες αλλά και υποψήφιους της παράταξης του) πρόγραμμα με το οποίο φιλοδοξεί να εκλεγεί δήμαρχος Αιγιαλείας.

Ένα πρόγραμμα που είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να ολοκληρώσει όχι μόνο λόγω της τεχνοκρατικής του κατάρτισης, αλλά και λόγω των καλών σχέσεων που διατηρεί με όλο το πολιτικό φάσμα και σημερινών υπουργών και διοικητών -από τις επιτυχημένες θητείες του στην κεντρική πολιτικοδιοικητική πυραμίδα της χώρας-ώστε να αντλήσει και τα απαιτούμενα οικονομικά κονδύλια για την ανάπτυξη της παρηκμασμένης Αιγιάλειας και τα οποία δικαιούται η παραμελημένη αυτή περιοχή στην οποία δεν έχει γίνει τίποτα σημαντικό όλα τα τελευταία χρόνια .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook