Τους υποψήφιους του συνδυασμού «Πελοπόννησος Μπροστά» παρουσίασε ο επικεφαλής Δημήτρης Πτωχός

Μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων και του προγράμματος της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό.

Στην εκδήλωσε παραβρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαρά, που διεκδικεί, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, αλλά και η βουλευτής Επικρατείας Ιωάννα Λυτρίβη και ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.
Ο Δημήτρης Πτωχός ανέβηκε στο βήμα, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «μαζί μπορούμε να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά, και ήρθε η ώρα να το κάνουμε».


Επίσης ο κ. Πτωχός αναφέρθηκε στην Τρίπολη ως συμβολικό κέντρο της περιφέρειας που συνομιλεί ταυτόχρονα με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδος όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την πολιτική και την οικονομική εξέλιξη της πατρίδας μας τα τελευταία 200 χρόνια.

Ο κ. Πτωχός έκανε λόγο για ένα σχέδιο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο που διαρθρώνεται σε επτά άξονες:

1. Αντιμετώπιση κλιματικής κρίσης-προστασία του Περιβάλλοντος.

2. Νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με βασικούς πυλώνες τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.


3. Ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς.

4. Ενίσχυση και εκσυγχρονισμός των υποδομών.

5. Ψηφιοποίηση υπηρεσιών και εισαγωγή νέων τεχνολογιών στη διοίκηση.

6. Προσέλκυση επενδύσεων.

7. Κοινωνική πολιτική για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο κ. Πτωχός απαρίθμησε τις σημαντικότερες δράσεις που έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν σε κάθε άξονα.

Ως ικανή και αναγκαία συνθήκη υλοποίησης του προγράμματος του συνδυασμού «Η Πελοπόννησος Μπροστά» όρισε τη συνεργασία με όλες τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου, όλους τους φορείς της Περιφέρειας αλλά και τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών.

Για αυτό άλλωστε, όπως τόνισε, σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου απείχε και θα απέχει από κάθε ανούσια αντιπαράθεση που παραπέμπει στο παρελθόν.

Τέλος παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του έκανε λόγο για μια ομάδα με στελέχη έμπειρα, δοκιμασμένα στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και με στελέχη που αφήνουν στην άκρη άλλες τους υποχρεώσεις και πείστηκαν τώρα για πρώτη φορά, με νέα ορμή και νέες ιδέες, να κάνουν το μεγάλο βήμα προσφοράς στον τόπο μας.

Κλείνοντας την ομιλία του εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα σημάνει και την αρχή μια νέας εποχής για την Πελοπόννησο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook