Ο Αννίβας Παπακυριάκος σεμνός και μετριοπαθής αναμένεται να κερδίσει εύκολα από την πρώτη Κυριακή.

Ο δήμος Βέλου-Βόχας δίπλα στην Κόρινθο, ένας μικρός δήμος κάτω των 20.000 κατοίκων ,κατά την «γέννηση» του σημαδεύτηκε από ένα δυσθεώρητο –για το μέγεθος του – χρέος άνω των 15 εκατ. ευρώ, μια δυσβάχτατη προίκα που κληρονομήθηκε από τον έναν εκ των δύο δήμων που τον συναποτέλεσαν.

Παρά όμως τη δυσμενή θέση στην οποία βρέθηκε η δημοτική αρχή του Αννίβα Παπακυριάκου το 2011 όταν ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου, έχει καταφέρει σήμερα να ρυθμίσει ή και να αποτινάξει τα χρέη του, έχοντας παράλληλα εξασφαλίσει μια δημιουργική ανοδική πορεία με ένα σύνολο εκτελούμενων και προγραμματισμένων έργων που υπερβαίνει τα 55 εκατομμύρια ευρώ!


Στα χρόνια που πέρασαν ,ο Αννίβας Παπακυριάκος και οι συνεργάτες του αθόρυβα, με πολλή δουλειά, νοικοκυροσύνη ,επιμονή και υπομονή, έφτιαξαν βασικές υποδομές και δρομολόγησαν έργα που άλλαξαν για πάντα την μορφή και την τύχη του τόπου τους.

Οδοποιίες, αντιπλημμυρικά έργα ευρείας κλίμακας, έργα για την διάβρωση των ακτών, αποχέτευση, αρδευτικά έργα για τους αγρότες, αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινωνικές δομές και δράσεις πολιτισμού,εξοικονόμηση ενέργειας, άψογο οδοφωτισμό και πολλά άλλα, φέρνουν το δήμο σε προνομιακή θέση ακόμα και από πολλούς μητροπολιτικούς και πλούσιους δήμους της Πελοποννήσου.

Όλα αυτά που έλειπαν από τον τόπο και με πολύ κόπο κατακτήθηκαν.

Ένα ακόμα έργο, το αλιευτικό καταφύγιο στο Βραχάτι που είναι έτοιμο να μετεξελιχθεί σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών(καθώς και το μεγάλο έργο της κατασκευής ενός υπερσύγχρονου δημαρχείου στο Ζευγολατιό, στην έδρα του δήμου Βέλου-Βόχας) βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο άνθρωπος πίσω από όλα αυτά, ο Αννίβας Παπακυριάκος, πάντα σεμνός και μετριοπαθής, χαμογελάει με νόημα και το τελευταίο διάστημα μιλάει με πάθος για όσα οραματίζεται και προγραμματίζει για την νέα θητεία στον δήμο του: την ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης, την ολοκλήρωση καινοτόμων έργων για την καθαριότητα και την προώθηση της ανακύκλωσης, το μεγάλο έργο αποχέτευσης προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα προστατέψει αποτελεσματικά το φυσικό περιβάλλον και τις παραλίες.

Στις εκλογές της Κυριακής αναμένεται να «πιάσει» σχετικά εύκολα το όριο του 43% και να εκλεγεί με ευρύ ποσοστό δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή, παρά το γεγονός ότι έχει απέναντί του δύο σοβαρούς αντιπάλους. Το έργο του και η αγάπη του κόσμου είναι οι σύμμαχοί του σ’ αυτόν τον αγώνα, ενώ ο ίδιος διατηρεί πάντα χαμηλό προφίλ και περιμένει την επομένη των εκλογών για να σηκώσει και πάλι τα μανίκια και να πιάσει δουλειά για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών του .Αυτή τη γνωστή δουλειά που ξέρει πολύ καλά να κάνει με την οποία έκανε τον δήμο Βέλου-Βόχας να διαφέρει, δείχνοντας πώς μπορεί ένας μικρός δήμος να κάνει τη διαφορά!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook