Μεγάλη η αποχή , έφερε ανατροπές εκτός από τους Δήμους και στις Περιφέρειες στο β γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας καθαρή ήταν η νίκη του Δημήτρη Κουρέτα, έναντι του νυν Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, με την ενσωμάτωση στο 98%. Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κουρέτας συγκέντρωσε 59,64% έναντι 40,36% του Κώστα Αγοραστού.

Δεν μπορώ να πανηγυρίσω όταν η Θεσσαλία είναι μια πληγή, είπε ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας και συνέχισε: «Πριν από μια εβδομάδα στην ίδια θέση, σας είπα ότι η πρόταση που κάναμε και κάνουμε είναι μια πρόταση αναπτυξιακή, η οποία αθροίζει κοινωνικά ποσοστά. Έτσι λοιπόν εμείς απευθυνθήκαμε σε όλους τους Θεσσαλούς πολίτες, ανεξαρτήτως κομμάτων. Σήμερα αυτή η νίκη, δεν μπορώ να πανηγυρίσω γιατί η Θεσσαλία, όπως σας είπα είναι μια πληγή και δεν μπορεί κανείς να πανηγυρίζει όταν η Θεσσαλία είναι μια πληγή. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις, φυσικές και νοητικές», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρέτας.

«Κατορθώσαμε να πάμε τη Θεσσαλία πολύ ψηλά, να την ανεβάσουμε ψηλά, ψηλά στην Ευρώπη, ψηλά στον κόσμο. Αλλά θέλω να ευχαριστήσω και όλο τον κόσμο που τόσα χρόνια μας στήριξε και μας εμπιστεύτηκε. Εμείς προσπαθήσαμε με τη δουλειά μας να επιστρέψουμε στο πολλαπλάσιο την εμπιστοσύνη τους», είπε ο κ. Αγοραστός μεταξύ άλλων.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου νικητής είναι ο Δημήτρης Πτωχός που συγκέντρωσε (με ενσωματωμένο το 98,30% των ψήφων) 54,64% έναντι του Πέτρου Τατούλη που έλαβε 45,36%

Κέρκυρα: Νίκη Τρεπεκλή για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Ο Γιάννης Τρεπεκλής με ποσοστό 66,18% εκλέγεται περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με την ενσωμάτωση να έχει φτάσει στο 85%. Η αντίπαλός του και νυν περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα συγκεντρώνει μέχρι στιγμής το 33,82%. Ο κος Τρεπεκλής προηγείται με μεγάλη διαφορά στην Π.Ε Κέρκυρας, Κεφαληνίας, ενώ σε Ζάκυνθο και Ιθάκη οι διαφορές είναι μικρότερες, περίπου στις 10 μονάδες. Η κα Κράτσα προηγείται στην ΠΕ Λευκάδας με 25 μονάδες διαφορά. Στα Ιόνια Νησιά η αποχή ξεπέρασε το 70%.

«Πήραμε το χρίσμα από την κοινωνία», δήλωσε ο νέος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος χαρακτηρίστηκε «αντάρτης» της ΝΔ.

«Ο λαός αγκάλιασε το πολυσυλλεκτικό μου ψηφοδέλτιο και το τίμησε με την αγάπη του, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν σε αυτήν τη διαδρομή», τόνισε και ευχαρίστησε πολλές φορές τον κόσμο που τον τίμησε με την ψήφο του.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο στην πρώτη Περιφέρεια ο Χριστόδουλος Τοψίδης προηγείται με 50,85% ενώ ο σημερινός περιφερειάρχης έχει αποσπάσει το 49,15% των ψήφων (ενσωμάτωση 90,06%).

Στη δεύτερη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ο νυν περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης έχει λάβει μέχρι τώρα (ενσωμάτωση 98%) ποσοστό 54,64 %, ενώ ο Αλκιβιάδης Στεφανής το 45,36 %.

Στη Δυτική Μακεδονία κερδίζει  ( με ενσωματωμένο το 98,86%) ο Γιώργος Αμανατίδης με 56,40%  έναντι του Γιώργου Κασαπίδη που συγκέντρωσε 43,36%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook