Ακόμα ένα ρεκόρ έσπασε η μεγαλύτερη Βασιλόπιτα που δημιουργήθηκε και τη φετινή εορταστική περίοδο στο Περιστέρι.

Ένα μεγάλο κομμάτι του πεζοδρόμου της Εθνικής Αντιστάσεως μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης καλύφθηκε με τα χιλιάδες κομμάτια Βασιλόπιτας, η οποία είχε μέσα 200 φλουριά που αντιστοιχούσαν σε δώρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο στην εκδήλωση στην ….οδό Βασιλόπιτας βρέθηκε πλήθος κόσμου που αγκάλιασε την γιορτή με τον καθένα ξεχωριστά να παίρνει το κομμάτι Βασιλόπιτας του.

Συγκεκριμένα, η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ) και ο δήμος Περιστερίου, δημιούργησαν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα, σε μια μοναδική γιορτή στις 29 Δεκεμβρίου 2023, στην πλατεία Δημαρχείου, στο σταθμό του Μετρό «Περιστέρι».

Το γιγάντιο γλύκισμα, μήκους 78 μέτρων και 9 τόνων έσπασε όλα τα ρεκόρ, ενώ κόπηκε σε περισσότερα από 65.000 κομμάτια, και περιείχε 200 φλουριά που αντιστοιχούσαν σε πρωτοχρονιάτικα δώρα.

Δείτε το βίντεο της ομάδας Up Stories

Βασιλόπιτα με 5.000 αυγά και 70 κιλά κανέλλα!
Για να γίνει αυτή η Βασιλόπιτα των 9 τόνων και των 65000 κομματιών, σύμφωνα με το peristerinews.gr χρειάστηκαν:

5.500 κιλά αλεύρι

1.700 κιλά ηλιέλαιο

500 κιλά ζάχαρη

520 κιλά άχνη

5.000 αυγά

30 κιλά πορτοκάλι ξύσμα

75 κιλά κονιάκ

70 κιλά κανέλλα τριμμένη

Στη μεγάλη γιορτή, ο δήμαρχος, Ανδρέας Παχατουρίδης, παρουσία χιλιάδων πολιτών από το Περιστέρι και όλη την Αττική, έκοψε τη βασιλόπιτα και καθένας πήρε και από ένα κομμάτι, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ Παναγιώτης Σαχινίδης.

Η γιγάντια βασιλόπιτα παρασκευάσθηκε από δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία (ΦΟΥΡΝΟΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ), ενώ στην παρασκευή της συμμετείχαν οι μαθητές της Σχολής Αρτοποιίας -Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ Γαλατσίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook