Η σήραγγα που προτείνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας «οδηγεί τα νερά ( αν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο όπως πρόσφατα) στο Αιγαίο και κυρίως ‘ γλυτώνει ‘ τον Παγασητικό από επιβάρυνση πηγαίνοντας το νερό σε μια ανοιχτή θάλασσα».

Η ολοκλήρωση της παρουσίασης χθες του Ολλανδικού σχεδίου για τη Θεσσαλία στη Λάρισα, βρίσκει τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα να διαφωνεί ως προς την αναγκαιότητα κατασκευής σήραγγας που θα οδηγεί τα νερά προς το Αιγαίο. Ο ίδιος επιμένει ως προς την χρησιμότητα της κατασκευής της μιλώντας για ένα «επιστημονικά και περιβαλλοντικά σωστό έργο».

Σε ανάρτησή του συγκεκριμένα ο κ. Κουρέτας αναφέρει τα εξής: «Συνοπτικά το σχέδιο που παρουσιάστηκε σήμερα από την ολλανδική εταιρεία σε σχέση με το δικό μας που εκπονήθηκε από περίπου 35 άτομα ( τεχνικές υπηρεσίες ΠΘ, συνεργάτες μου και συναδέλφους μου) χωρίς έξτρα αμοιβή , έχει ομοιότητες στο περίπου 90%. Το σχέδιο μας υπάρχει σε όλα τα sites. Η διαφορά μας στην σήραγγα που οδηγεί τα νερά στο Αιγαίο , έχει κόστος σχεδόν 250 εκατομμύρια ευρώ και ο χρονικός ορίζοντας είναι τρία χρόνια . Η χρησιμότητα του έργου είναι πολλαπλή . Οδηγεί τα νερά ( αν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο όπως πρόσφατα ) στο Αιγαίο και κυρίως ‘ γλυτώνει ‘ τον Παγασητικό από επιβάρυνση πηγαίνοντας το νερό σε μια ανοιχτή θάλασσα. Το 1960 όταν σχεδιάστηκε η αποξήρανση της Κάρλας το έργο που οδηγεί το νερό στον Παγασητικό τότε ίσως ήταν καλό. Όχι όμως σήμερα με την πιθανή επιβάρυνση του Παγασητικού. Άρα και επιστημονικά και περιβαλλοντικά το έργο της σήραγγας είναι σωστό. Να το ξαναδούμε λοιπόν”.

Πηγή: onlarissa.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook