«Όταν είδα το βίντεο, δεν είδα πολίτες να επιτίθενται σε αστυνομικούς, αλλά αστυνομικούς να δέρνουν πολίτες», είπε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, παίρνοντας δημόσια θέση για τα επεισόδια της Κυριακής.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, εξέφρασε την ανησυχία του για την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Νέα Σμύρνη που έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα.

Αναφερόμενος στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης την Κυριακή τόνισε: «Μπορεί να προπηλακίστηκαν από δημότες, αλλά ο ρόλος της αστυνομίας είναι να κρατά την ψυχραιμία, δεν μπορεί με το παραμικρό να δέρνει κόσμο μπροστά σε παιδιά».

Όπως είπε «όταν έμαθα τα γεγονότα, επικοινώνησα με τον αστυνομικό διοικητή της ΔΙΑΣ και μου είπε ότι υπάρχει καταγγελία ότι δεν τηρούνται τα μέτρα στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. Έστειλε τέσσερις μηχανές της ΔΙΑΣ, που άρχισαν να κόβουν πρόστιμα. Αντέδρασαν οι πολίτες και η αστυνομία λέει ότι τους επιτέθηκαν ομάδα ατόμων. Εγώ βιάστηκα να βγάλω ανακοίνωση ότι καταδικάζω τη βία από όπου κι αν προέρχεται».

«Όταν είδα το βίντεο, δεν είδα πολίτες να επιτίθενται σε αστυνομικούς, αλλά αστυνομικούς να δέρνουν πολίτες. Μπορεί να προπηλακίστηκαν από δημότες, αλλά ο ρόλος της Αστυνομίας είναι να κρατά την ψυχραιμία. Δεν μπορεί με το παραμικρό να δέρνει κόσμο μπροστά σε μικρά παιδιά. Δεν μπορεί η αστυνομία να ισχυρίζεται κάτι χωρίς αποδεικτικά στοιχεία» πρόσθεσε και χαρακτήρισε «τραύμα στην ψυχή της Νέας Σμύρνης τις εικόνες αστυνομικής βίας μέσα μεσημέρι, ήταν ντροπή».

Στη συνέχεια, ο κ. Τζουλάκης εξέφρασε τους φόβους του για τη σημερινή συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, που έχει προγραμματιστεί για τις 18:00, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε μεγάλη αγωνία για το τι θα γίνει σήμερα, γιατί έχουν δηλώσει συμμετοχή κι άλλα στοιχεία, που δεν θέλω να κατονομάσω». Όπως ανέφερε, «επισήμως δεν συμμετέχει ο δήμος στη συγκέντρωση, αλλά συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook