Να παραμείνουν ανοικτά δύο από τα μεγαλύτερα πάρκα Αθήνας την Καθαρά Δευτέρα, αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής.

«Πήραμε την απόφαση ως Περιφέρεια Αττικής, αύριο την Καθαρά Δευτέρα, να είναι ανοικτά το Πεδίον του Άρεως και το Πάρκο Τρίτση.

Είναι ένα στοίχημα για όλους μας η αυριανή συμπεριφορά. Δείχνουμε εμπιστοσύνη και θεωρώ πως η καλύτερη αστυνόμευση είναι η συνείδηση του καθενός μας», ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε σχετική δήλωσή του.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χαρδαλιάς, από την πλευρά του, έδωσε διευκρινίσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν αύριο, στην τελευταία ενημέρωση του Υπ. Υγείας για την επιδημία.

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ξεκαθάρισε ότι το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα μπορεί να γίνει κοντά στα σπίτια των πολιτών και συγκεκριμένα εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, παραδείγματος χάριν, για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία», ενώ «οι μετακινήσεις σε super market, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης με sms 2 και σε ΑΤΜ τραπεζών με sms 3, πραγματοποιούνται μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Παράλληλα, οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση (σ.σ. κωδικός 6) και οι βόλτες με κατοικίδιο επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί, υπενθυμίζουμε, ότι πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις».

Τέλος, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο»), καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook