Τους προέδρους των 12 Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας κάλεσε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Χρήστος Θεοδωρόπουλος, σε τηλεδιάσκεψη για το σχέδιο νόμου για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων.

Θεωρείται ένα άτυπο συμβούλιο όλων των Περιφερειακών Συμβολίων της χώρας που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία του Χρήστου Θεοδωρόπουλου και φαίνεται να έχει αποτελέσματα.
«Με πρωτοβουλία μου πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη των Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας, με θέμα το νομοσχέδιο του ΥΠ.ΕΣ. για την εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών που βρίσκεται υπό διαβούλευση.
Άπαντες συμφωνήσαμε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο επαναφέρει την 5ετή θητεία, θέτει το όριο εκλογής από τον α’ γύρο στο 43% και θεσπίζει το ελάχιστο όριο του 3% για την εκπροσώπηση στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Όσοι έχουμε ίδια εμπειρία, ομονοούμε ότι η «απλή αναλογική» δεν δημιούργησε συγκλίσεις και συνθέσεις, ενώ -αντίθετα- προκάλεσε σοβαρά προβλήματα κυβερνησιμότητας στους ΟΤΑ», δήλωσε ο Χρήστος Θεοδωρόπουλος μετά την τηλεδιάσκεψη.

Με πρωτοβουλία μου πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη των Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας, με θέμα το…

Posted by Christos Theodoropoulos on Friday, March 12, 2021

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook