Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλειος Καρτιτζόγλου και τον ενημέρωσαν για την πρόταση της δημοτικής αρχής να τον ανακηρύξουν επίτιμο δημότη.

Επίσης τον προσκάλεσαν να παραστεί στην τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Σερρών με τον Δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Η τελετή αδελφοποίησης θα γίνει στις 27 Ιουνίου, δυο μέρες πριν την επέτειο απελευθέρωσης των Σερρών, κι έχει τη σημασία της γιατί στην περιοχή της Κασσάνδρας έδρασε ο Σερραίος αγωνιστής της Επανάστασης του 1821 στη Μακεδονία.

Η Κασσάνδρα είναι και ο τόπος καταγωγής του Μαργαρίτη Σχοινά και η δημοτική αρχή Σερρών θέλει να συνδυάσει την τελετή αδελφοποίησης με την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη.

«Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι απόλυτος σύμμαχος του Δήμου Σερρών. Έχει συνεισφέρει στους βασικούς στόχους της δημοτικής αρχής και στην προσπάθεια να ανοίξουμε ένα μόνιμο Γραφείο του Δήμου Σερρών στις Βρυξέλλες. Η ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε έναν άνθρωπο που δίνει πολλά», τόνισε ο δήμαρχος.

«Αποδέχομαι με μεγάλη χαρά και τιμή την πρόσκληση να παραστώ στην τελετή αδελφοποίησης και την πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο να με ανακηρύξουν επίτιμο δημότη», είπε ο κ. Σχοινάς.

Για τον Εμμανουήλ Παπά τόνισε ότι γεφυρώνει τις Σέρρες με τη «μικρή πατρίδα» του, την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, ενώ παρατήρησε πως είναι σημαντικό ότι θα του γίνει αυτή η τιμή στις Σέρρες, την πατρίδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, οι ιδέες του οποίου τον έβαλαν στην πολιτική.

«Είναι η πρώτη παρόμοια τιμή που μου κάνει ένας Δήμος της χώρας. Και όχι ένας οποιοσδήποτε Δήμος, ένας Δήμος με τον οποίο έχω προσωπικές σχέσεις, ένας Δήμος ο οποίος είναι όχι μόνον η πατρίδα του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, που οι ιδέες του με έβαλαν στην πολιτική, αλλά γιατί είναι και η πατρίδα του Εμμανουήλ Παπά που γεφυρώνει με τη δικιά μου μικρή πατρίδα το Δήμο Κασσάνδρας. Ολη η σημειολογία είναι ιδιαίτερα πετυχημένη», σημείωσε ο κ. Σχοινάς.

«Τον Οκτώβριο, όταν ήμουν στις Σέρρες και μίλησα με όλους τους φορείς της πόλης, είπα ότι έχετε έναν σύμμαχο στις Βρυξέλλες. Τώρα θα πω ότι έχετε έναν συνδημότη σύμμαχο στις Βρυξέλλες», πρόσθεσε.

Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο» με την τήρηση των μέτρων που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ο δήμαρχος με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του πρόσφεραν το σήμα της πόλης κι ένα καλάθι με το γευστικό στίγμα των Σερρών, δηλαδή τσίπουρο, ούζο και ακανέδες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook