Ο κ. Πατούλης παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας και ταυτόχρονα μεγάλη πίεση από τη κοινωνία για ανοίγματα.

«Ο κόσμος είναι πολύ κουρασμένος. Το εμπόριο είναι πολύ κουρασμένο. Οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε αδιέξοδο. Μόνος σύμμαχος ο εμβολιασμός» είπε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Τόνισε ότι ο Απρίλιος θα είναι ο μήνας εμβολιασμού. Για το ενδεχόμενο ανοίγματος του λιανεμπορίου από Δευτέρα είπε πως «θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί γιατί μπορεί να υπάρξει μια περαιτέρω φάση της πανδημίας…»

Σημείωσε ότι το εθνικό σύστημα υγείας «δοκιμάζεται», τάχθηκε υπέρ της επίταξης των ιδιωτών γιατρών, όμως τόνισε πως «δεν παύει να υπάρχει το μεγάλο θέμα της καθημερινής μάχης για τα κρεβάτια».

Άνοιγμα σχολείων θα φέρει αύξηση κρουσμάτων

Για τα σχολεία ο κ. Πατούλης παρουσιάστηκε αντίθετος σε ενδεχόμενο άνοιγμα, λέγοντας ότι το «άνοιγμα των σχολείων αυτή τη στιγμή θα σήμαινε ιδιαίτερες διαδικασίες αύξησης των κρουσμάτων και περαιτέρω πίεσης του εθνικού συστήματος υγείας».

Τόνισε πως τα self tests και τα rapid tests θα βοηθήσουν πάρα πολύ στο άνοιγμα, αλλά «όλα αυτά θέλουν μικρά προσεχτικά βήματα» με πρώτο το λιανεμπόριο που θα δώσει διέξοδο στη ψυχολογία όλων μας». Σημείωσε ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει στις 5 Απριλίου…

Μετά τα μέσα Απριλίου η εστίαση

Σχετικά με την εστίαση, ο κ. Πατούλης τόνισε πως μετά τα μέσα Απριλίου θα αξιολογηθεί η κατάσταση, εκτιμώντας πως βλέπει την εστίαση να ανοίγει «προς το Μάιο».

Για το ενδεχόμενο μετακινήσεων από νομό σε νομό τη περίοδο του Πάσχα, ο κ. Πατούλης τόνισε: «Δεν θα έχουμε Πάσχα όπως το περιμένουμε. Θεωρώ όμως ότι θα έχουμε άνοιγμα το Πάσχα. Θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τους νομούς. Θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε, πάντα όμως με προσεχτικό τρόπο». Για το αν οι μετακινήσεις θα γίνονται από νομό σε νομό η διαδημοτικά, απάντησε ότι «αυτό θα πρέπει να το δούμε στις επόμενες εβδομάδες. Οποιαδήποτε μεγάλα άλματα θα μας πάνε πίσω».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook