Τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων είναι ένα εργαλείο που θα μειώσει τις εντάσεις στους δήμους που φιλοξενούν πρόσφυγες.

Επίσης σημαντικός είναι και ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σχέση με τις πολιτικές κοινωνικής ένταξης των προσφύγων, όπως τονίστηκε σε διαδικτυακή συζήτηση που οργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών .

Θέμα της εκδήλωσης «Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολιτικές κοινωνικής ένταξης: Η περίπτωση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ)»

Όπως ειπώθηκε « τα τοπικά Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) είναι ένα εργαλείο για την καλύτερη αντιμετώπιση της ένταξης προσφύγων που ζουν στους Δήμους και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει μια καλή πρακτική που θα μειώσει τα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες αλλά και συμβάλει στην αρωγή των προσφύγων και μεταναστών για την ενσωμάτωσή τους στις τοπικές κοινωνίες».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

«Η Αυτοδιοίκηση σε όλη τη διάρκεια της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης έχει δείξει ότι βρίσκει λύσεις. Νομίζω πως πλέον είναι κατανοητό πως δεν μιλάμε για ένα τοπικό ή εθνικό πρόβλημα αλλά ένα ευρωπαϊκό ζήτημα που θέλει τέτοιου είδους πολιτικές και πόρους για να αντιμετωπιστεί.

Με το πρόγραμμα «Εστία» και την μετεξέλιξή του, αλλά και τα ΣΕΜΠ, μπορούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους για καλές πρακτικές αξιοποιώντας και την ευρωπαϊκή εμπειρία. Θέλουμε κοινωνίες ανοιχτές, με σεβασμό σε κάθε άνθρωπο. Οι Δήμοι έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να σταθούμε δίπλα σε κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook