Περιφέρεια Αττικής: Αυξήθηκε κατά 34,3% η κυκλοφορία τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα
Δεν μας πτοεί , όπως φαίνεται ούτε το lockdown ούτε η πανδημία και τελευταία κυκλοφορούμε πολύ.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, που καταγράφει μεγάλη αύξηση της κίνησης των οχημάτων τα 2 τελευταία Σαββατοκύριακα που επιτράπηκαν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.
Σε ορισμένες οδικές αρτηρίες της Αττικής η αύξηση πλησίασε το 60% σε σχέση με το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου.
Σε όλες τις οδικές αρτηρίες διαπιστώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων το πρώτο Σαββατοκύριακο ήταν αυξημένη κατά 28,7%, ενώ το δεύτερο σημείωσε επιπλέον αύξηση 5,6%. Συνολικά δηλαδή τα δύο προηγούμενα Σαββατοκύριακα η κίνηση λόγω άρσης της απαγόρευσης των μετακινήσεων μεταξύ δήμων σημείωσε αύξηση 34,3%.
Η απόκλιση τα Σαββατοκύριακα σε σχέση με τις καθημερινές είναι σημαντική. Με βάση προηγούμενη καταγραφή των στατιστικών από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Κυκλοφορίας η οποία περιείχε στοιχεία μέχρι και την Τρίτη 13/4/2021, η κίνηση τις καθημερινές εμφάνιζε αύξηση μόλις 2,7%.
Οι οδικές αρτηρίες που καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση
Ειδικότερα σύμφωνα με τα νέα στοιχεία οι 3 οδικές αρτηρίες που καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση είναι:
• Λ.Βουλιαγμένης 57,7%
• Λ. Μεσογείων 49,1%
• Λ. Αθηνών 44,9%
• Λ. Ποσειδώνος 43,9%
• Λ. Βασ. Σοφίας 37,5%
• Λ. Κηφισού 26,4%
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τα σχετικά συμπεράσματα επισημαίνει σχετικά:
«Τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφονται από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής είναι αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο και μπορούν να βοηθήσουν στην λήψη αποφάσεων και πρωτοβουλιών κατά την περίοδο της πανδημίας και γενικότερα για την ασφάλεια των πολιτών. Με τη συνδρομή της ομάδας των συγκοινωνιολόγων μας και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο τεχνολογίας μελετάμε και αξιοποιούμε τα στοιχεία που προκύπτουν. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και να μεριμνούμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους».
Τα σχετικά στοιχεία προκύπτουν με την αξιοποίηση 1000 μετρητών που έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια Αττικής στους κυριότερους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της. Τα στατιστικά αυτά αξιοποιούνται και επεξεργάζονται από τους συγκοινωνιολόγους του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής και μεταβιβάζονται προς τα αρμόδια υπουργεία.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κλέλια Ανδριολάτου: Οι πόζες με πορτοκαλί ολόσωμο σε παραλία
- Το ατύχημα της Ιωάννας Τούνη: «Παραλίγο να χάσω το μάτι μου στη Μύκονο» – Πώς πήγε να γίνει επεισόδιο με τους μπράβους του ΜακΚόναχι – Βίντεο
- Ρέθυμνο: Σύλληψη στελέχους του ΔΕΔΔΗΕ ενώ συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Τεράστιες καταστροφές σε επιχειρήσεις και σπίτια – Κάηκαν πάνω από 45.000 στρέμματα
- Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία, μπαράζ από μηνύματα του 112 για εκκενώσεις σε 4 περιοχές – Μάχη με αναζωπυρώσεις σε Ρέθυμνο και Πάρο, καλύτερη εικόνα στην Αχαΐα
- Μητσοτάκης: Αυξάνεται στα 6.000 ευρώ το χρόνο το αφορολόγητο όριο στα φιλοδωρήματα, τι ισχύει για όσους δουλεύουν σεζόν
- Παναθηναϊκός – Πάκσι 2-2: Πρόκριση θρίλερ με λυτρωτή τον Ραστόντερ!
- Άδωνις Γεωργιάδης μετά το θόρυβο για τα «έξυπνα γυαλιά: «Ναι είναι Meta2, κοστίζουν 600 ευρώ και μυστική ή παράνομη εγγραφή με αυτά, δεν γίνεται»
- ΠΑΟΚ – Ντινάμο Κιέβου 2-0: Σόου Κωνσταντέλια στην Τούμπα και πανηγυρική πρόκριση στα προκριματικά του Europa League
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook