Καθαρισμός στα δάση Καστρίτσας και «Φασίδερι» έγινε από το δήμο Κηφισιάς για τον κίνδυνο εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς.

Στα δάση Καστρίτσας και «Φασίδερι» που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, πραγματοποίησε αυτοψία συνοδεύομενος από τον δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο.

Όπως είπε ο Γιώργος Θωμάκος: «Ο Δήμος Κηφισιάς κινήθηκε άμεσα, ακολουθώντας τη νέα διαδικασία (μετά την κήρυξη της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης) και ανέθεσε σε ειδικό εργολάβο τον καθαρισμό των δασικών εκτάσεων. Μέχρι χθες (1/6/21) έχουν συλλεχθεί 105 τετραξονικά φορτηγά με περισσοτέρους από 200 τόνους δασικής καύσιμης ύλης».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου Κηφισιάς, «είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει δια ζώσης τους εντατικούς και συνεχείς καθαρισμούς που πραγματοποιούνται στα δάση του Δήμου μας προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Ενημερώθηκε επίσης πως στο βαθύ δάσος τόσο του Φασίδερι όσο και της Καστρίτσας υπάρχουν σημεία όπου δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση τα μηχανήματα και απαιτούνται καθαριστές δάσους- υλοτόμοι οι οποίοι σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, θα καθαρίσουν και θα προστατεύσουν τα δάση μας. Εάν με τη βοήθεια και την επιχορήγηση του κράτους το εγχείρημα αυτό υλοποιηθεί τα δάση θα είναι προστατευμένα στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.


Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς, μετά τη Μήδεια προχώρησε σε καθαρισμό και αποψίλωση του δασικού οδικού δικτύου. Ο Δήμος μας επίσης έχει ζητήσει νέες υδατοδεξαμενές για τα δάση».

Τον κ. Πέτσα συνόδευσαν εκτός του δήμαρχο Κηφισιάς οι αντιδήμαρχοι Νέας Ερυθραίας και Εκάλης Νικήτας Κόκκαλης και Μάνος Μαρκεσίνης αντίστοιχα και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Πέτρος Παππάς, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών που είναι σε εξέλιξη για τρίτη εβδομάδα στα δάση Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Αποστέλλεται σήμερα η Τεχνική Έκθεση

Σήμερα αποστέλλεται η τεχνική έκθεση του Δήμου Κηφισιάς στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία εμπεριέχει την πορεία των εργασιών αλλά και τις αναγκαίες ενισχύσεις για τον καθαρισμό των δασών.
Η συγκεκριμένη έκθεση ζητήθηκε στην ευρεία, έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαΐου με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου.

Συνεχίζεται η αποκομιδή κηπαίων από τον αστικό ιστό

Συνεχιζόμενη είναι η προσπάθεια συλλογής κηπαίας ύλης και από το αστικό ιστό. Η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς και ιδιώτες συλλέγουν καθημερινά 120 με 220 τόνους κλαδιών από τους δρόμους της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Παρακαλούμε τους πολίτες πριν αποθέσουν κλαδιά και πράσινα απορρίμματα στους δρόμους να καλούν στα τηλέφωνα 2132007272 και 2106200145 προκειμένου να προ-συνεννοηθούν με την αρμόδια υπηρεσία. Με αυτό τον τρόπο οι προσπάθειες θα αποδώσουν και θα έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Κηφισιάς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook