Συνάντηση με το δήμαρχο Αμοργού είχε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

Ο Τζέφρι Πάϊατ βρέθηκε στην Αμοργό με την οικογένεια του για ολιγοήμερες διακοπές και πριν αναχωρήσει συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αμοργού.

Ο Αμερικανός Πρέσβης διέμεινε σε ξενοδοχείο της Αιγιάλης, ωστόσο δεν σταμάτησε τις εξορμήσεις στα χωριά, τις παραλίες και τα αξιοθέατα του νησιού δηλώντας ενθουσιασμένος από την φιλοξενία των κατοίκων.

Ο Τζέφρι Πάϊατ, ξεναγήθηκε στο νησί και εντυπωσιάστηκε από την επίσκεψή του στο Μοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας.

Την τελευταία μέρα των διακοπών του είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Αμοργού Λευτέρη Καραΐσκο και την αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού Πόπη Δεσποτίδη.

Όπως είπε ο κ. Καραίσκος: «Μας τιμά η επιλογή του κ. Πάιατ να επιλέξει την Αμοργό για τις οικογενειακές του διακοπές. Η Αμοργός είναι πανέμορφος και ασφαλής τόπος και αυτό το επιβεβαίωσε και ο Αμερικανός Πρέσβης στη συνάντηση μας.

Συζητήσαμε για το δυναμικό αμοργιανό στοιχείο στην ελληνική Ομογένεια των ΗΠΑ την επανεκκίνηση του τουρισμού και θέλησε να ενημερωθεί για την ιστορία της Αμοργού.

Προσκαλέσαμε τον Αμερικανό Πρέσβη να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και σε ανάμνηση της επίσκεψης, προσφέραμε ένα αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Χοζοβιώτισσας.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook