Θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ελέγχου και αξιολόγησης της υγείας των παιδιών στο Δήμο Βόλβης.

Στο πλαίσιο του διασυνοριακού έργου “WE CARE – Υγειονομική περίθαλψη παιδιών με καρδιακή και αναπνευστική ευαισθησία στη διασυνοριακή περιοχή” (Health care for children with Cardio and Respiratory sensitivity in the Cross Border area), ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Εκπαίδευσης (ΟΚΠΑΠ) του Δήμου Βόλβης προμηθεύτηκε ειδικά εξοπλισμένη κινητή ιατρική μονάδα για τη διεξαγωγή εξετάσεων και παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βόλβης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της έγκαιρης διάγνωσης καρδιακών και αναπνευστικών παθήσεων.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει ένα οργανωμένο πρόγραμμα ελέγχου και αξιολόγησης της υγείας των παιδιών και ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν και θα λειτουργήσουν ηλεκτρονικές πλατφόρμες on-line παρακολούθησης της υγείας των παιδιών καθώς και πλατφόρμες κατάλληλης εκπαίδευσης και κατάρτισης των εκπαιδευτικών και των οικογενειών των παιδιών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG IPA CBC «Ελλάδα – Β. Μακεδονία 2014-2020» και εταίροι εκτός του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Εκπαίδευσης (ΟΚΠΑΠ) του Δήμου Βόλβης, είναι ο Πανελλήνιος Οργανισμό Γυναικών «Παναθηναϊκή» – Παράρτημα Θεσσαλονίκης «Θερμαϊδες», οι Γιατροί του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία, το Πανεπιστήμιο St. Kliment Ohridski, Ανώτατη Σχολή Υγείας Bitola και ο Οργανισμός βιώσιμης ανάπτυξης SFERA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook