Ευεργετικές συνέπειες θα έχει για την περιοχή του Βοτανικού η Διπλή Ανάπλαση, με τις ιδιωτικές επενδύσεις που θα συνοδεύουν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού να φτάνουν τα 470 εκατομμύρια ευρώ!

Η κατασκευή ενός νέου γηπέδου σε μια περιοχή, είθισται να προσφέρει εκτός από ένα καινούργιο «σπίτι» στην εκάστοτε ομάδα και πολλαπλά οφέλη για το μέρος που θα το φιλοξενεί.

Κάτι το οποίο ισχύει ξεκάθαρα και στην περίπτωση της Διπλής Ανάπλασης, που προβλέπει την δημιουργία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό… 0

Το εν λόγω project έρχεται να αφήσει το… αποτύπωμά του τόσο σε οικονομικό επίπεδο, με τις ιδιωτικές επενδύσεις -που είναι δεδομένες και θα το συνοδεύσουν- να αγγίζουν τα 470 εκατομμύρια ευρώ!

Όσο, βέβαια, και στο κομμάτι της συνολικότερης «μεταμόρφωσης» της συγκεκριμένης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Χάρη στα έργα που θα γίνουν για να διευκολύνουν την λειτουργικότητα του γηπέδου και -το κυριότερο- την ζωή των ανθρώπων.

Άμεσα δρομολογημένες οι επενδύσεις!

Ως γνωστόν, το πλάνο προβλέπει την κατασκευή δύο αθλητικών εγκαταστάσεων. Η πρώτη αφορά το γήπεδο ποδοσφαίρου 40.000 θέσεων και επιφάνειας 52.000 τ.μ., που θα είναι η έδρα του «τριφυλλιού». Η δεύτερη έχει να κάνει με επιπλέον αθλητικές εγκαταστάσεις 7.500 τ.μ.

Εκτός της ίδιας της επένδυσης που αφορά την Διπλή Ανάπλαση, τη δημιουργία υποδομών καθώς και την ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων όμως, η παρουσία του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα… κινητοποιήσει και αρκετές σημαντικές επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα.

Επενδύσεις οι οποίες δεν θα γίνουν στα… λόγια, αλλά αντιθέτως πρόκειται για κινήσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί από πλευράς των εμπλεκόμενων εταιριών.

Ενδεικτικά μόνο, αναφέρουμε κάποιες εξ αυτών:
Δημιουργία κτιρίου γραφείων από την εταιρία «Reds», αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Project της εταιρίας «Dimand» αξίας 125 εκατομμυρίων ευρώ.

Δημιουργία αποθηκευτικών χώρων από την εταιρία «Εκδόσεις Λιβάνη», αξίας 3,34 εκατομμυρίων ευρώ.

Ολοκλήρωση και λειτουργία των εγκαταστάσεων του πρώην κτιρίου «Μπ.Βωβός», αξίας 125 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετεγκατάσταση του σταθμού των ΚΤΕΛ, αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Project της εταιρίας «Pasal», αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις δε ανωτέρω επενδύσεις θα πρέπει να προστεθεί και η μετεγκατάσταση 350 συνολικά επιχειρήσεων, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές στο Δήμο Φυλής, που έως σήμερα εδρεύουν στην περιοχή του Ελαιώνα.

Μια πιο «ανθρώπινη» και αναβαθμισμένη περιοχή

Ας μην κρυβόμαστε. Ο Βοτανικός είναι μια πολεοδομική και οικιστική περιοχή που για πολλά χρόνια ήταν στα… αζήτητα. Αυτό, θα πάψει να ισχύει! Οι επενδύσεις που θα γίνουν θα τον μετατρέψουν σε μια περιοχή η οποία θα συμπεριλάβει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινόχρηστους χώρους, χώρους πρασίνου, καθώς και κτίρια κεντρικών λειτουργιών.

Με δύο λόγια, η παρέμβαση αυτή σε μια έκταση περίπου 220 στρεμμάτων θα αλλάξει τη σημερινή εικόνα και θα τη μετασχηματίσει σε μια περιοχή αξίας στο κέντρο της Αθήνας.

Πέραν του… εικαστικού του πράγματος, όμως, αλλαγές θα υπάρξουν και σε επίπεδο βιωσιμότητας των κατοίκων που ζουν στην περιοχή του Ελαιώνα.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται στην Εθνική Οδό και κατά συνέπεια σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες -λόγω της παρουσίας πολλών εταιριών εκεί, οι οποίες ωστόσο θα φύγουν- είναι ένας σημαντικός λόγος επ’ αυτού!

Ταυτόχρονα, θα αναβαθμιστούν και οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΤΕΛ, με την μετεγκατάσταση τους στον Ελαιώνα. Σε έναν σταθμό που θα παραπέμπει περισσότερο σε μοντέρνο αεροδρόμιο, οπού και θα συνδέεται με το δίκτυο Μετρό…

Προσέλκυση νέων επενδύσεων και θέσεων εργασίας…

Σε… τρίτο πλάνο έρχεται παράλληλα και ένα ακόμα γεγονός, το οποίο προκύπτει δια της ατόπου. Που δεν είναι άλλο από το ότι αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο, σε βάθος χρόνου, θα αποτελέσει προσελκύσει κι άλλες επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες θα αλλάξουν την εικόνα της πρωτεύουσας…

Ήδη έχουν δρομολογηθεί πολλά επενδυτικά έργα, όπως αναφέραμε προηγουμένως, τα οποία αναμένεται να πολλαπλασιαστούν με το πέρασμα των χρόνων συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Τέλος, εξυπακούεται πως η έναρξη των εργασιών για την Διπλή Ανάπλαση θα αυξήσει αυτόματα τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Ωστόσο, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του project, οι θέσεις θα μείνουν σε υψηλά επίπεδα, λόγω των επενδύσεων που θα έχουν γίνει και της ανάπτυξης που θα έχει γνωρίσει ο Βοτανικός!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook