«Δεν είναι δυνατόν να μην έχει ξαπλώστρες» , λέει για την παραλία στο Ελαφονήσι στα Χανιά ο δήμαρχος Κισσάμου.

‘Όπως επισημαίνει για όλες τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες υπάρχουν οι σχετικές άδειες καθώς και χώρος ελεύθερος για τους πολίτες που θέλουν να καθίσουν στην άμμο.

Το όλο θέμα ανέκυψε μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε μια φωτογραφία η οποία αναρτήθηκε στο Instagram και δείχνει την παραλία στο Ελαφονήσι στα Χανιά γεμάτη ξαπλώστες και ομπρέλες για την εξυπηρέτηση των λουομένων.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στον λογαριασμό Colours of Crete και δίχασε αρκετά τους σχολιαστές, με κάποιους να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την όμορφη παραλία και άλλους να τη χαρακτηρίζουν «τσίρκο» καθώς είναι πλέον «γεμάτη με πλαστικούρα και ξαπλώστρες».


«Ξεχάσατε να βάλετε ομπρέλες και ξαπλώστρες μέσα στην θάλασσα», γράφει ένας σχολιαστής ενώ κάποιος άλλον μιλά για «επέλαση της ξαπλώστρας», συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς δεν είναι το μόνο μέρος της Κρήτης που έχει αλωθεί από την ανθρώπινη απληστία», έγραψε κάποιος.

«Ε’ιναι απίστευτο τι έκαναν σε ένα τόσο όμορφο μέρος! Τι καταστροφή!» αναφέρει ένα άλλο σχόλιο. «Όχι ξαπλώστρες πια. 20 χρόνια πριν ήταν μια όαση, γαλήνη, ηρεμία. Πρόσβαση μόνο με πλοίο. Τώρα έχει γίνει τσίρκο. Πολύ κρίμα» γράφει ένας άλλος χρήστης.

Ο δήμαρχος Κισσάμου για τις ξαπλώστρες στο Ελαφονήσι

Ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, μίλησε για το θέμα που έχει προκύψει στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 και τόνισε ότι «μια τέτοια παραλία με τέτοια επισκεψιμότητα δεν γίνεται να μην έχει ξαπλώστρες».

Σχετικά με τις αντιδράσεις για τον αριθμό τους, ο κ. Μυλωνάκης σημείωσε ότι «έχει δοθεί άδεια και υπάρχει μεγάλο κομμάτι παραλίας ώστε να εξυπηρετούνται και άνθρωποι που δεν θέλουν την ξαπλώστρα».
Ωστόσο, όπως είπε, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται πάρα πολλές ακόμα ξαπλώστρες για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το φυσικό κάλλος της περιοχής τον καιρό που δεν υπάρχει επισκεψιμότητα αναπλάθεται.

«Σκουπίδια δεν υπάρχουν με την καθαριότητα που επιβάλλουμε. Έχουμε ένα περιβάλλον πεντακάθαρο, που το φυλάμε και το προστατεύουμε περιβαλλοντικά», πρόσθεσε ακόμα ο κ. Μυλωνάκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook