Θέση για την κίνηση του πατέρα του να χαιρετίσει ναζιστικά μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου μπροστά στη Μάγδα Φύσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πήρε δημόσια ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς καταδίκασε την ενέργεια του πατέρα του, λέγοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι του προκάλεσε ανατριχίλα.

«Εδώ έχουν γίνει δύο τρομακτικά ατοπήματα για τα οποία εγώ ανατρίχιασα. Το πρώτο είναι ότι ο χαιρετισμός γίνεται μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου. Και το δεύτερο, με συγχωρείτε, αυτό χωρίς να έχω καμία ευθύνη, με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα, είναι ότι ο χαιρετισμός γίνεται μπροστά σε μία μητέρα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν Ναζί».

«Είναι αποκτήνωση»
Αυτή η κίνηση, το να μη διστάσει δηλαδή ο Κωνσταντίνος Πλεύρης να χαιρετήσει ναζιστικά και προκλητικά μπροστά στη μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα και ενώπιον των δικαστών, ήταν μάλιστα αυτό που εξόργισε τον γιο του, ο οποίος έκανε λόγο για αποκτήνωση.

«Στη Μάγδα Φύσσα, δηλαδή σε μια γυναίκα που δολοφόνησαν το παιδί της, κάνεις χαιρετισμό ατόμου που πιστεύει σε αυτές τις ιδέες και το δολοφόνησε. Αυτό, με συγχωρείτε, είναι αποκτήνωση».

Στο μεταξύ, με ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη, επισημαίνοντας ότι είναι εντελώς ασυμβίβαστος με τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις και τη δεοντολογία του δικηγορικού σώματος.

Το βίντεο από το MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook