Με το πρώτο φως της ημέρας αύριο θα συνεχιστούν στην Αγία Πελαγία και την Λυγαριά, στο Ηράκλειο της Κρήτης οι έρευνες για τον εντοπισμό της 45χρονης αγνοούμενης, συνεπιβάτιδας του άτυχου 50χρονου, που έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Οι εντατικές έρευνες  για τον εντοπισμό της 45χρονης αγνοούμενης στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας , σύμφωνα με το neakriti.gr που πραγματοποιήθηκαν αποδείχθηκαν άκαρπες, ενώ σημειώνεται ότι συμμετείχαν 3 άτομα από το Κέντρο Συντονισμού, 5 άτομα ερευνούσαν επί τόπου ενώ παράλληλα συνέδραμαν και δύτες.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει στο neakriti.gr, ο σύζυγός της 45χρονης, η γυναίκα του βρισκόταν στο ίδιο όχημα που εντοπίστηκε η σορός του 50 χρονου νεκρού άνδρα, ο οποίος δεν τα κατάφερε να βγεί ζωντανός, όταν τα ερμητικά νερά της βροχής που είχαν μετατρέψει τους δρόμους στην Αγία Πελαγία σε ποτάμια, παρέσυραν το όχημα του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Όταν ξέσπασε η καταιγίδα, o 50χρονος , που είναι ένας από τους καλύτερους φωτογράφους στην Κρήτη μιλούσε στο τηλέφωνο με τη σύζυγό του και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους φέρεται να της περιέγραφε πως το νερό έχει φτάσει ως τα παράθυρα του αυτοκινήτου, τα οποία είχε κλείσει.

Όταν πια το νερό κάλυψε το όχημα, το κινητό «νέκρωσε».

Αγνοείται η συνεπιβάτιδα του 50χρονου, ενώ την ίδια στιγμή έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα οχήματα που έχουν παρασυρθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Από την Αγία Πελαγία έως και την Λυγαριά έγιναν εντατικές έρευνες προκειμένου να διαπιστωθει άν υπάρχουν άλλοι αγνοούμενοι.

Τι είπε στο neakriti.gr ο σύζυγος της 45χρονης αγνοούμενης

H 45χρονη γυναίκα που αγνοείται είναι μητέρα δυο παιδιών, και η οικογένεια βιώνει δύσκολες ώρες, καθώς αγωνιούν για την τύχη της.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει ο σύζυγό της η γυναίκα του βρισκόταν στο ίδιο όχημα που εντοπίστηκε η σορός ενός άνδρα, ο οποίος δεν τα κατάφερε.

Ο σύζυγός της μίλησε στο neakriti.gr, και ανέφερε ότι: «Η σύζυγός μου είχε έρθει το πρωί εδώ με τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός για κάποιες εργασίες. Ο άτυχος άνδρας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα αναγκαστούν να φύγουν. Ξαφνικά με πήρε μετά από δύο λεπτά και μου είπε ότι έχουν μπει μέσα στο αυτοκίνητο αλλά δεν πατάει καλά στον δρόμο και να καλέσω βοήθεια μέσω του 112 γιατί δεν είχαν καλό σήμα», περιγράφει ο σύζυγός της αγνοούμενης και συνεχίζει λέγοντας «Ήρθαμε με το γιο μου εδώ και προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε αλλά μέσα στο όχημα βρήκαμε μόνο τον νεκρό άνδρα η γυναίκα μου έλειπε. Μακάρι να είναι ζωντανή αυτό θέλω μόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά με αγωνία.

Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία

Από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί προβλήματα στις εξής περιοχές: Αγία Πελαγία, στη Σητεία και την Ιεράπετρα στο Λασίθι, Χανιά.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ιωάννης Αρτοποιός ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση πως «η σφοδρότητα του φαινομένου σε τοπικό επίπεδο υπερέβη τις όποιες μετεωρολογικές προβλέψεις. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας ήταν ήδη σε επιφυλακή. Σε συνέχεια έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ και άμεσα επιχείρησαν στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν αυτά τα φαινόμενα».

Πυροσβεστική: 453 κλήσεις μέσα σε μία ώρα

«Όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν κυρίως στις περιοχές Σητεία, Ιεράπετρα, Λιβάδια και Άγιο Ιωάννη Λασιθίου, Αγία Πελαγία, Λυγαριά και στο Ηράκλειο, μεταξύ άλλων, και για τον εντοπισμό μίας αγνοούμενης στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι δεν έχουν αναφερθεί άλλοι αγνοούμενοι μέχρι αυτή την στιγμή.

Όπως είπε εκδηλώθηκαν ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου Κρήτης και υπογράμμισε ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 453 κλήσεις μέσα σε μία ώρα.

Η κακοκαιρία κινείται πλέον ανατολικά πλήττοντας το νομό Λασιθίου.

Σε Αγία Πελαγία και Λυγαριά, οι εικόνες που καταγράφονται είναι εικόνες καταστροφής, με αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί -κάποια βρίσκονται ακόμη και μέσα στη θάλασσα- και δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ή να έχουν πνιγεί στις λάσπες.

Συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ισχυρής νεροποντής που μετέτρεψε σε λίμνες, ακόμη και κεντρικά σημεία του Ηρακλείου.

Προβλήματα προκλήθηκαν και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου όπου πλημμύρισαν ακόμη και οι αεροδιάδρομοι.
Κάλεσμα στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους

Κάλεσμα να παραμείνουν στις αναγκαίες και μόνο μετακινήσεις έστειλε και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ενώ από το Δήμο Ηρακλείου ανακοινώθηκε ότι δεν θα λειτουργήσουν το Παγκρήτιο Στάδιο και το Κλειστό στα «Δύο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, αποκομιδή απορριμμάτων.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοίνωσε ότι λόγω της έντονης βροχόπτωσης που επικρατεί στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, από την οποία προκλήθηκε συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού και φερτών υλικών, παρουσιάζονται προβλήματα στο οδικό δίκτυο και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία στην Εθνική Οδός Ηρακλείου – Χανίων, στο ύψος του Κόμβου Αγίας Πελαγίας, την Εθνική Οδό Ηρακλείου – Λασιθίου στο ύψος του Κακού Όρους δημοτική ενότητα Κοκκίνη Χάνι Δ. Χερσονήσου, στη Γέφυρα Περιοχής Κατσαμπά Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου, τη Λεωφόρο Καζαντζίδη Νέα Αλικαρνασσού, τη Λεωφόρο Ικάρου Νέας Αλικαρνασσού στο ύψος του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου, την Παλαιά Εθνική οδός Ηρακλείου – Λασιθίου στο ύψος δημοτικής ενότητας Καρτερού, την Τοπική κοινότητα Αγίας Πελαγίας και την Τοπική κοινότητα Παλαιοκάστρου. Μάλιστα παρακαλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν την κίνηση στις συγκεκριμένες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά την οδήγηση και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook