Στην ανακρίτρια Ηρακλείου μεταφέρθηκε το πρωί για να απολογηθεί η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον 36χρονο πρώην σύζυγο της ενώ βρίσκονταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το δρόμο της φυλακής πήρε μετά την απολογία της στην ανακρίτρια η 38χρονη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του πρώην συζύγου της σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο.

Η 38χρονη που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Η 38χρονη, σύμφωνα με τους συνηγόρους της, υποστήριξε ότι είναι μία γυναίκα που είχε κακοποιηθεί από το 36χρονο θύμα, προσθέτοντας ότι και εκείνο το βράδυ δέχθηκε ακόμη μία κακοποιητική συμπεριφορά από τον ίδιο.

Ανέφερε, επίσης, ότι ήταν φοβισμένη και γι’ αυτόν τον λόγο δεν παραδόθηκε αμέσως στις Αρχές.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της 38χρονης, Απόστολος Λύτρας και Μανώλης Δρακωνάκης, σε δηλώσεις τους, τόνισαν ότι η πελάτισσά τους στην απολογία της απέρριψε τους ισχυρισμούς περί ύπαρξης ακόμη μίας γυναίκας που εμπλέκεται στην υπόθεση, σημειώνοντας πως μετά την επίθεση με το υγρό, που είπε ότι ήταν καθαριστικό και το είχε προμηθευτεί από το διαδίκτυο, η ίδια έφυγε με τα πόδια από το ξενοδοχείο και μετά χρησιμοποίησε ταξί.

“Δεν υπάρχει Σταφανία”λέει

«Στην απολογία της δήλωσε ότι φοβάται για τη ζωή της και δέχεται απειλές», ανέφερε ο κ. Λύτρας.
Αναφορικά με το ζήτημα του τρίτου προσώπου στην υπόθεση ο δικηγόρος σημείωσε ότι δεν υπήρξε καμία τέτοια αναφορά από την 38χρονη ενώ δήλωσε ότι ούτε από πλευράς ανακρίτριας υπήρξε σχετική ερώτηση για τη «Στεφανία».

Η στάση του πατέρα της

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί, ότι ο πατέρας της, με δηλώσεις του, στέκεται στο πλευρό του εν διαστάσει συζύγου της και θύμα της 36χρονης λέγοντας πως «η κόρη μου λέει ψέματα, δεν κακοποιήθηκε από τον σύζυγο της». Σημειώνεται επίσης πως η εν λόγω δήλωση του πατέρα έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η κόρη του και ο συνήγορος της κ. Απόστολος Λύτρας.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η 38χρονη, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση μεταφέρθηκε με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και υπό άκρα μυστικότητα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της Γ’ Ανακρίτριας Ηρακλείου για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βόρος τουν πρώην συζύγου της, στις 22 Οκτωβρίου. Η προσαγωγή της 38χρονης έγινε με ταχύτητα αστραπής προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Την 38χρονη συνόδευαν στο γραφείο της Γ’ Ανακρίτριας Ηρακλείου ο δικηγόρος από την Αθήνα Απόστολος Λύτρας που την έπεισε και να παραδοθεί αλλά και ο δικηγόρος από το Ηράκλειο Μάνος Δρακωνάκης.

Η 38χρονη, όπως ήδη έχει δηλώσει, έχει ομολογήσει την πράξη της λέγοντας πως «θόλωσα και του έριξα το μπουκαλάκι με το καυστικό υγρό» επειδή όπως ισχυρίστηκε ήταν θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς τόσο από τον 36χρονο όσο και από τον αδερφό του.

Μάλιστα, αναμένεται να καταθέσει στις αρχές ότι δέχεται απειλές για την ζωή της ενώ θα παραδώσει ηχογραφημένες συνομιλίες και θα ζητήσει  προστασία.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι δικηγόροι του 36χρονου αναφέρουν ότι η μυστηριώδης “Στεφανία” που τον “παγίδευσε” να επιστρέψει στο ξενοδοχείο το μοιραίο βράδυ είναι υπαρκτό πρόσωπο και θα ζητηθεί από τους ίδιους με αίτημα προς την Ανακρίτρια να της ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη όπως και σε όποιον άλλο εμπλέκεται, όπως για παράδειγμα ένα αντρικό πρόσωπο που κατονομάστηκε από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια ότι παρέλαβε το οξύ.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος από το Ηράκλειο Αλεξάνδρα Σπανάκη που εκπροσωπεί τον 36χρονο μαζί με τον δικηγόρο εξ Αθηνών Αλέξη Κούγια, η μυστηριώδης «Στεφανία» είναι υπαρκτό πρόσωπο και θα κατατεθεί αίτημα για συμπληρωματική δίωξη σε βάρος της καθώς εκείνο το βράδυ ζητούσε με τηλεφωνήματα και μηνύματα να επιστρέψει στο ξενοδοχείο ο 36χρονος από όπου είχε φύγει.

Τα μηνύματα στον 36χρονο έκαναν λόγο για ομαδική ερωτική συνεύρεση. Όταν εκείνος επέστρεψε στο δωμάτιο ήταν μόνη η 38χρονη η οποία και του έριξε το οξύ σύμφωνα με την κ. Σπανάκη.

Να αναφερθεί ότι ο 36χρονος δεν έχει αποφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του καθώς όπως ανέφερε η κ. Σπανάκη το έγκαυμα στον λαιμό είναι εξαιρετικά βαθύ και σοβαρό και μια επιμόλυνση ίσως αποβεί μοιραία για την ίδια του τη ζωή.

Πληροφορίες και εικόνες: neakriti.gr, cretapost.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook