Η αστυνομία παρουσίασε στοιχεία από την εξάρθρωση ενός μεγάλου κυκλώματος καλλιέργειας και εμπορίας κάνναβης στην Ηλεία.

Η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξαρθρώσει τη συμμορία καλλιέργειας και εμπορίας , να εντοπίσει τη μυστική φυτεία σε απόμερο σημείο της Ηλείας και να κατασχέσει σχεδόν έναν τόνο κάνναβης η αξία του οποίου ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτή την επιχείρηση συνεργάστηκαν συνολικά 10 υπηρεσίες της ελληνικής Αστυνομίας.

Η έρευνα ξεκίνησε από το τμήμα Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και εξελίχθηκε σε 3 νομούς, την Αττική, την Φθιώτιδα και την Ηλεία.

Συνολικά έγιναν 11 συλλήψεις και κομβικός ήταν ο ρόλος ενός βοσκού που γνώριζε καλά την περιοχή.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος, στη σχετική ενημέρωση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης αποτελεί ένα ακόμα καίριο πλήγμα της ΕΛΑΣ στα οργανωμένα κυκλώματα που καλλιεργούν και διακινούν ναρκωτικά.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, στο χώρο της καλλιέργειας αλλά και σε οικίες, σε περιοχές της Ηλείας, Φθιώτιδας και Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• -941- κιλά και -322- γραμμάρια κάνναβης,
• -670- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους -40- εκατοστών έως -2,5- μέτρων,
• καραμπίνα,
• 2 αυτοκίνητα,
• 3.400 ευρώ, 15.400 Λεκ Αλβανίας, 110 ρούβλια Ρωσίας, 100 δολάρια Η.Π.Α., -21- λίρες Αγγλίας, -40- κούνα Κροατίας, -500- κορώνα Σουηδίας,
• 21 κινητά τηλέφωνα,
• υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης της καλλιέργειας και υδροδότησής της (λάστιχα και σωλήνες ποτίσματος, γκαζμά χωρίς λαβή, κλαδευτήρια, μεταλλικό φτυάρι, μεταλλικά πριόνια κ.ά.),
• υλικά και εξοπλισμός διαβίωσης και
• πλήθος ανοιχτών συσκευασιών τσαντών αποθήκευσης συμπίεσης και δύο τσάντες αποθήκευσης συμπίεσης.

Σημειώνεται ότι, λόγω του μεγάλου όγκου των ποσοτήτων δενδρυλλίων και κάνναβης που κατασχέθηκαν και της δυσχέρειας πρόσβασης στο χώρο της φυτείας, για τη μεταφορά αυτών συνέδραμε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Παράλληλα, στους χώρους των φυτειών κλήθηκε συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ηλείας για εξερεύνηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook