Η οργή των πολιτών στην Κίνα ξεχείλισε. Τρία χρόνια μετά τη πανδημία του κορωνοϊού και τους εμβολιασμούς δεν αντέχουν άλλη καραντίνα ούτε τα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί.

Γιγαντώνονται οι διαδηλώσεις στην Κίνα κατά των αυστηρών μέτρων για τον κορωνοϊό τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Σαγκάης, όπως και σε άλλες περιοχές της Κίνας, αμφισβητώντας για πρώτη φορά την εξουσία του προέδρου Σι Τζινπινγκ και αξιώνοντας την παραίτηση του.

Η οργή των πολιτών ξεχείλισε. Τρία χρόνια μετά τη πανδημία του κορωνοϊού και τους εμβολιασμούς δεν αντέχουν άλλη καραντίνα.

Οι διαδηλώσεις δεν γίνονται μόνο έξω από το εργοστάσιο της APPLE στο εργοστάσιο της Foxconn αλλά έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα.

Για πρώτη φορά ακούγονται συνθήματα κατά του προέδρου Σιτζινπίγκ. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η φωτιά που ξέσπασε σε χώρο καραντίνα στην Σινζιάνγκ με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί 10 άνθρωποι.

Τα γεγονότα που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής με πολλές αγρυπνίες και διαδηλώσεις από νέους σε όλη τη χώρα, συχνά σε πανεπιστημιουπόλεις, που κρατούσαν λευκά πλακάτ, όχι μόνο συμβολικά για τη φωτιά στην Σινζιάνγκ αλλά και ως μία ένδειξη ότι υφίστανται λογοκρισία.

Διαμαρτυρίες ξέσπασαν στη Σαγκάη και στο Πεκίνο.

Από την οπτική της κινεζικής κυβέρνησης είναι θέμα εθνικής ασφαλείας γιατί η Κίνα ξόδεψε πολλά χρήματα για να εμβολιάσει 1, 4 δις πολίτες. Από τη στιγμή που η τιμή αυξάνεται η τεχνολογία δεν είναι πλέον διαθέσιμη.
Το καθεστώς του Σι Τζινπινγκ εξακολουθεί να υποστηρίζει την μηδενική ανοχή στα κρούσματα μετά από τρία ολόκληρα χρόνια πιέζοντας αφόρητα τους πολίτες που ξεσπούν με τέτοιο μένος για πρώτη φορά.

Η αυστηρότητα των μέτρων στην Κίνα, όπου οι μολύνσεις έχουν ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ με τους θανάτους όμως να είναι λίγοι, έχει ξεφύγει. Οι αρμόδιες Αρχές έχουν φτάσει στο σημείο να σφραγίζουν πόρτες συγκροτημάτων για να μην βγαίνει ο κόσμος. Οι κάτοικοι «πνιγμένοι» από τη στέρηση της ελευθερίας τους πηδούν μέχρι και από τα παράθυρα και ορισμένοι έχουν βρει τραγικό τέλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook