Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του σκανδάλου του Κατάρ που κλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο και στο οποίο εμπλέκεται, έχοντας μάλιστα κριθεί προσωρινά κρατούμενη, μια εκ των αντιπροέδρων του, η Εύα Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή κρατείται προσωρινώς από τις βελγικές Αρχές ως εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ και μετά από χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, όπως μετέδωσαν βελγικά ΜΜΕ.

Στη δίνη του σκανδάλου, συγγενικά πρόσωπα της Εύας Καϊλή, ο πατέρας και η αδερφή της, βρέθηκαν στο στόχαστρο των Αρχών και δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

Κανένα πρόβλημα με τους λογαριασμούς
Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος Μανταλένας Καϊλή, υποστήριξε ότι αύριο θα γίνει αίτημα «ξεπαγώματος» των λογαριασμών τους, καθώς δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα με αυτούς.

«Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα με τους λογαριασμούς και τα οικονομικά δεδομένα ούτε του πατέρα, ούτε της αδερφής. Σας λέω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι μόνοι λογαριασμοί που υπάρχουν είναι ένας που μπαίνει ο μισθός 1.200 ευρώ τον μήνα της αδερφής και ένας λογαριασμός του πατέρα που είναι δημόσιος υπάλληλος. Θα κάνουμε αίτηση αύριο το πρωί να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί που μπαίνουν οι μισθοί».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, «δεν ισχύει ότι υπάρχει απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο του πατέρα της Εύας Καϊλή. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γυρίσει στην Ελλάδα. Κάθεται εκουσίως όπως θα έκανε ο κάθε πατέρας όταν έχει τόσο σοβαρό πρόβλημα το παιδί του».

Σχετικά με τα λεφτά που σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή, ο δικηγόρος σημείωσε πως δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει.

« Η προδικασία είναι απόρρητη και δε διαρρέει τίποτα. Τηρείται το απόρρητο. Δεν το γνωρίζω αν βρέθηκαν ή όχι.

«Δεν υπάρχει κούνια»

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η πληροφορία ότι «τα δήθεν χρήματα» που βρέθηκαν κάτω από κούνια στην κατοικία της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες, στεναχώρησε την αδερφή της, καθώς «δεν υπάρχει κούνια, είναι μια κατασκευή επιδαπέδια».

«Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν χρήματα που κατασχέθηκαν μέσα στην κατοικία. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα επικοινωνίας με τους γονείς της», είπε επίσης ο δικηγόρος, σημειώνοντας ότι η ευρωβουλευτής επικοινωνεί μόνο με τους δικηγόρους της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook