Η 19χρονη Αλεξία Τράϊκο, που στέφθηκε νικήτρια του GNTM 5 είχε εντυπωσιάσει ήδη από τις οντισιόν, ενώ θεωρούνταν μεγάλο φαβορί.

Η Αλεξία Τράικο κατάγεται από την Αλβανία, αλλά έχει μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη, όπου μένει μόνιμα.

Αν και 19 ετών, η νεαρή έχει καταφέρει να έχει τρία χρόνια επαγγελματική εμπειρία στον χώρο της μόδας, έχοντας κλείσει πολλές σημαντικές δουλειές, από φωτογραφίσεις, μέχρι και πασαρέλες.

ΗΑλεξία Τράικο είναι το Greece’sNextTopModelγια το 2022 και νικήτρια του χρηματικού επάθλου των 50.000 ευρώ!

Η Αλεξία κέρδισε επίσης μία υποτροφία διετούς φοίτησης για οποιαδήποτε ειδικότητα επιλέξει απότα ΙΕΚ Άλφα, ένα ρολόι και κοσμήματα αξίας20.000 ευρώ από την εταιρεία Georg Jensen, ένα ετήσιο συμβόλαιο με την Dust and Cream και ένα αυτοκίνητο CitroenAmi!

“Nothing will change if nothing changes” ήταν το μότο της Αλεξίας και φαίνεται πως στους μήνες που έζησε τη μοναδική εμπειρία του GNTM 5, άλλαξαν όλα για το νέο Greece’sNext TopModel!

Η Αλεξία, μαζί με τη Μαρίτα και τη Βικτώρια, ήταν οι τρεις φιναλίστ, που έζησαν τη δημιουργική ένταση, τη γοητεία των απίθανων δοκιμασιών, την έντονη συγκίνηση!

Οι τρεις κριτές, η υπέρλαμπρη Βίκυ Καγιά, ντυμένη με ένα συγκλονιστικό κόκκινο glitter φόρεμα, ο γοητευτικός Γιώργος Καράβας, ντυμένος με κόκκινο βελoύδινο σακάκι και παπιγιόν και ο κομψόςΤάσος Σοφρωνίου,με σκούρο κοστούμι και…ορθοπεδική μπότα λόγω ενός κατάγματος στο πόδι του, υποδέχτηκαν γιορτινοί και ενθουσιασμένοι το τηλεοπτικό κοινό, τις φετινές διαγωνιζόμενες του διαγωνισμού, που είχαν αποχωρήσει, ένα πολύχρωμο μπουκέτο ομορφιάς και τον coachΧρήστο Μπίρμπα. Στη συνέχεια, την είσοδο τους στο πλατό έκαναν οι σαγηνευτικές Αλεξία και Βικτώρια, μαζί με την modelinstructorMaryVitinaros. Την λαμπερή έκσταση του μεγάλου τελικού στο φωτεινό πλατό του GNTM 5, δεν είχε την ευκαιρία να τη ζήσει από κοντά η Μαρίτα, καθώς ήταν μαζί τους σε σύνδεση, αφού είχε διαγνωστεί με covid.

Οι φιναλίστ κρίθηκαν και βαθμολογήθηκαν από τους κριτές, Βίκυ Καγιά, Τάσο Σοφρωνίου, Γιώργο Καράβα για τις τρεις δοκιμασίες του τελικού, την πασαρέλα, τη φωτογράφιση, το διαφημιστικό, για πρώτη φορά ζωντανά!

Για τη δοκιμασία της πασαρέλας η Αλεξία έλαβε συνολικά 23 βαθμούς, η Μαρίτα 27 βαθμούς και η Βικτώρια 25.
Για τη δοκιμασία της φωτογράφισης η Αλεξία έλαβε συνολικά 27 βαθμούς με τον Γιώργο Καράβα να της δίνει το 10αρι του! Η Μαρίτα έλαβε 24 και η Βικτώρια 26.

Στη δοκιμασία του διαφημιστικού η Αλεξία έλαβε συνολικά 27 βαθμούς με τον Γιώργο Καράβα και πάλι να της δίνει το 10αρι του, ο μόνος, τελικά, από τους κριτές που βαθμολόγησε με 10! Η Μαρίτα έλαβε 26 βαθμούς και η Βικτώρια 27.

Μετά το τέλος της βαθμολογίας των κριτών, η Αλεξία είχε συγκεντρώσει 77 βαθμούς, η Μαρίτα επίσης 77 και η Βικτώρια 78, κάνοντας τη βραδιά ένα πραγματικό ντέρμπι, με αγωνία και καρδιοχτύπι, μέχρι το τελευταίο λεπτό!

Η βαθμολογία του κοινού σε Ελλάδα και Κύπρο, ξεκάθαρα, καθόρισε τη νικήτρια! Το κοινό χάρισε 4 βαθμούς στη Βικτώρια, που έλαβε την τρίτη θέση με 82 βαθμούς, 9 βαθμούς στη Μαρίτα που έφτασε τους 86 και 17 στην Αλεξία, που με 94 βαθμούς αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια του GNTM 5!

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της βαθμολογίας του κοινού ταυτόχρονα στις δύο φιναλίστ, η Αλεξία δεν κατάλαβε ότι ήταν η νικήτρια μέχρι τη στιγμή, που η Βίκυ Καγιά ενθουσιασμένη της φώναξε «Αλεξία, κέρδισες»!

Τα κονφετί, που με τόση λαχτάρα περίμενε η Βίκυ Καγιά από την αρχή του live, έπεσαν και η Αλεξία «χάθηκε» στις αγκαλιές των υπόλοιπων κοριτσιών αλλά και των κριτών! Με φωνή «σπασμένη» από τη συγκίνηση η νικήτρια του GNTM 5, Αλεξία Τράικο, δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή, μου είναι πάρα, πάρα πολύ δύσκολο να εκφράσω συναισθήματα, όλο το ταξίδι, όλη η εμπειρία ήταν για μένα αρκετά δύσκολη, αρκετά επίπονη, αρκετές φορές, όμως, πάρα πολύ όμορφη και μου έμαθε πάρα πολλά πράγματα, που δεν είναι μόνο πάνω στη δουλειά αλλά είναι για μένα, για τον χαρακτήρα μου και είναι φουλ όλη η εμπειρία lifechanging για μένα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook