Η πρώτη του βάρδια ως σταθμάρχης Λάρισας, χωρίς άλλον έμπειρο να τον επιβλέπει, ήταν την Παρασκευή, πριν από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, δηλαδή πέντε μέρες, πριν από τη φρικτή τραγωδία με τη σύγκρουση των δύοο τρένων στα Τέμπη και 57 τους νεκρούς .

Τα στοιχεία που φέρνουν στο φως αποκλειστικά στο LIVE NEWS οι συνάδελφοι του 59χρονου σταθμάρχη της Λάρισας, είναι αποκαλυπτικά.

Από κτηνοτρόφος σε χωριό της Καρδίτσας, έγινε αχθοφόρος στον ΟΣΕ, ύστερα μετατάχθηκε στο υπουργείο Παιδείας και τελικά επέστρεψε στον ΟΣΕ για να προβιβαστεί σε σταθμάρχη της Λάρισας, αναλαμβάνοντας καθημερινά ευθύνη για χιλιάδες ζωές.

Οι αποδοχές στην θέση αυτή έως 3.500 ευρώ μικτά. Με τον 59χρονο να τοποθετείται, όπως αποκαλύπτεται, σε αυτό το πόστο μόλις 5 ημέρες πριν από τη τραγωδία.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους του 59χρονου, η εκπαίδευσή του κράτησε περίπου έξι μήνες. Όσο για την πρακτική του; Δηλαδή το διάστημα που άρχισε να εφαρμόζει όλα αυτά που έμαθε, υπό την επίβλεψη κάποιου πιο έμπειρου. Εδώ η επιτροπή που θα ερευνήσει, θα σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Ο σταθμάρχης, ρίχτηκε υποτίθεται στα βαθιά σε ένα επαρχιακό σταθμό, της Καλαμπάκας, από όπου όπως λένε οι συνάδελφοί του, περνάνε… δυο τρένα τη μέρα.

Η πρώτη του βάρδια ως σταθμάρχης Λάρισας, χωρίς άλλον να τον επιβλέπει, ήταν την Παρασκευή, πριν από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Καταγγελία – σοκ
Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του πολυτραυματία που κατέθεσε την πρώτη μήνυση για την τραγωδία, αποκάλυψε σήμερα μια πληροφορία η οποία εάν επαληθευτεί, τότε δίνει νέα διάσταση ως προς τις συνθήκες που οδήγησαν στο ασύλληπτο δυστύχημα.

«Μας είπαν ότι ακούγονταν μουσικές. Μουσικές μέσα από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας, 11… μόλις αναχώρησε το τρένο, ακούγονταν μουσικές και γενικά… χαρούμενοι και… ήταν πολλά άτομα δηλαδή. Γιατί είναι σε κατοικήσιμη περιοχή ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός. Εμείς θα καλέσουμε, εκείνο το βράδυ, ποιοι ήταν μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό, να δώσουν όλοι κατάθεση στον κ. Ανακριτή. Όλοι. Είναι πολλοί μάρτυρες, δηλαδή, αυτής της υποθέσεως που λέω, που πρέπει να ερευνηθεί ένας – ένας. Εκείνη την ώρα, να ξέρετε, υπάρχουν στα βιβλία της Hellenic Train, όλοι οι εργαζόμενοι που ήταν εκεί πέρα», δήλωσε ο δικηγόρος πολυτραυματία, Γιώργος Μπαρτζώκης.

Χθες, το LIVE NEWS αποκάλυψε την «τρύπα» στην προκήρυξη για τις 90 νέες θέσεις εργασίας στην εταιρία.
Σήμερα, αποκαλύπτεται ότι η προκήρυξη αυτή, δεν πραγματοποιήθηκε μέσω ΑΣΕΠ, αλλά μέσω ενός πληροφοριακού συστήματος προσλήψεων, το οποίο αγοράστηκε από τον ΟΣΕ έναντι 37.200 ευρώ, διευκολύνοντας έτσι την επιλογή των «ημετέρων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook