Οι δύο Εφέτες ανακριτές αναλαμβάνουν πλέον την έρευνα για τις ποινικές ευθύνες των υπαιτίων που οδήγησαν στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Οι δύο Εφέτες έχουν ήδη παραλάβει την ογκωδέστατη δικογραφία και την μελετούν, ενώ το πεδίο της έρευνας αναβαθμίζεται καθημερινά, ξεφεύγει από τους χειρισμούς του σταθμάρχη , του επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας και μετατοπίζεται και σε άλλα πρόσωπα, με πιο κεντρικό ρόλο και θέσεις ευθύνης σε επίπεδο στελεχών Οργανισμού.
Την ίδια ώρα σοκ και αντριχίλα πρτοκαλούν τα ηχητικά ντοκουμέντα που έφερε στο φως το «Πρώτο Θέμα» και αποτυπώνουν το απόλυτο μπάχαλο που επικρατούσε στο σταθμαρχείο Λάρισας μετά την τραγωδία στα Τέμπη καθώς ο σταθμάρχης αδυνατούσε να αντιληφθεί το λάθος του και το μέγεθος της καταστροφής.

Μάλιστα οι σταθμάρχες , λίγο πριν τη τραγωδία στα Τέμπη επιδίδονταν σε σχολιασμούς άσχετους με το αντικείμενο της δουλειάς τους, μιλούσαν για σουβλάκια αλλά και για τις σεξουαλικές επιδόσεις τους.

Αλλά και την ώρα που έγινε η φονική σύγκρουση των τρένων και η τραγωδία έχει ήδη ξεδιπλωθεί , ο σταθμάρχης του ΟΣΕ και ήδη προφυλακισμένος , που ενημερώνεται από την Πυροσβεστική μοιάζει να είναι σε άλλο κόσμο.
Το αποκορύφωμα της ασυνεννοησίας ήταν όταν ο σταθμάρχης, την ώρα που του είπαν να καλέσει το 100, ρώτησε… πώς να το καλέσει, και εάν θα πρέπει να κολλήσει τον τριψήφιο 100 στο τέλος ενός άλλου 6ψήφιου τηλεφώνου που του έδωσαν.

Ενότητα 4: «Αμάν! Έγινε τράκα»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook