Φαντασμαγορικός και φέτος ο Ρουκετοπόλεμος στον Βροντάδο της Χίου, που φέτος τράβηξε και το ενδιαφέρον του Χόλιγουντ! .

Το Βροντάδούσικο έθιμο, ένα από τα πιο διάσημα έθιμα σε όλο τον κόσμο έδωσε το στίγμα του και φέτος χαρίζοντας εντυπωσιακές εικόνες σε όσους βρέθηκαν εκεί.

Φέτος , όπως γράφει το chiosin.gr ο αριθμός των ρουκετών ήταν περί τις 30.000 ενώ η διεξαγωγή του ήταν ομαλή. Τα συνεργεία των ρουκετατζήδων στην Παναγιά Ερειθιανή και Αγίου Μάρκου στη Χίο, διασταύρωσαν τα πυρά τους διατηρώντας ζωντανό το έθιμο που έχει τις ρίζες του στους χρόνους της τουρκικής κατοχής.

Πολλοί τουρίστες αλλά και συνεργεία από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, κινηματογραφούσαν το διάσημο έθιμο ενώ φέτος ο ρουκετοπόλεμος τράβηξε το ενδιαφέρον χολιγουντιανής παραγωγής με την εταιρεία MSG που θα το προβάλλει στο Λας Βέγκας.

Η εταιρεία MSG,με πολυπληθές συνεργείο βρέθηκε στο νησί και κινηματογράφησε τον ρουκετοπόλεμο , προκειμένου να προβληθεί στην μεγαλύτερη αίθουσα προβολής του κόσμου, τη γνωστή MSG Sphere, τον προσεχή Σεπτέμβρη στο Las Vegas.

Πίσω από την κινηματογράφηση βρίσκεται ο αμερικανός σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι η ταινία του οποίου (Η Φάλαινα) πρωταγωνίστησε στα βραβεία Όσκαρ.

Σημειώνεται ότι η Χίος επιλέχθηκε ανάμεσα σε 35 μέρη από όλον τον κόσμο για μία σειρά επεισοδίων που θα προβληθούν στην MSG Sphere στο Λας Βέγκας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook