Στο πόδι ξεσηκώθηκε όλη η γειτονιά στο Νέο Ηράκλειο από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε καφετέρια.

Στις 3.25 τα ξημερώματα της Παρασκευής έκρηξη σημειώθηκε σε καφετέρια που καταστράφηκε ολοσχερώς στο Νέο Ηράκλειο στην οδό Πλαταιών στη συμβολή με την λεωφόρο Ηρακλείου.

Οι υλικές ζημιές είναι τεράστιες, το κτίριο φαίνεται πως έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ ζημιές έχουν υποστεί και 5 αυτοκίνητα που βρίσκονταν πλησίον της καφετέριας και ήταν σταθμευμένα γύρω γύρω.


Η πολυκατοικία που βρίσκεται πάνω από την καφετέρια δεν  έχει υποστεί ζημιές.

Η καφετέρια είχε ανοίξει στο Νέο Ηράκλειο μόλις πριν από 20 μέρες κα ιδιοκτήτες είναι δύο αθλητές.
Μαρτυρίες αναφέρουν πως ένας άνδρας με μοτοσικλέτα είχε σταματήσει στο σημείο και είχε αφήσει κάτι που πιθανότατα ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Η μία εκ των 2 ιδιοκτητών της καφετέριας μιλησε στο OPEN και δήλωσε πως «είναι 20 μέρες μαγαζί, είμαστε αθλητές δεν έχουμε σχέση με τη νύχτα και με υπόκοσμο».

Η ΕΛ.ΑΣ έχει αποκλείσει την περιοχή ενώ πυροτεχνουργοί της ΕΛ. ΑΣ διεξάγουν έρευμα προκειμένου να διαπιστωθει τι έχει συμβεί αλλά και τα αίτια της έκρηξης, όπως και το υλικό που χρησιμοποιήθηκε και κατέστρεψε ολοσχερώς την επιχείρηση.

Νέο Ηράκλειο: «Νόμιζα ότι έγινε ισχυρός σεισμός» – Τι είπε κάτοικος της περιοχής μετά την έκρηξη σε καφετέρια
Κάτοικος της περιοχής μίλησε στο MEGA για το περιστατικό, ο οποίος έκανα λόγο για τόσο ισχυρή έκρηξη που πετάχτηκε από το κρεβάτι του και νόμιζε ή ότι έγινε σεισμός ή ότι κάτι σοβαρό έχει γίνει στην Αττική Οδό.
«Μένω 300 μέτρα πιο κάτω από την οδό Κύπρου. Στις 3.25 ένιωσα ένα πολύ δυνατό μπαμ, ένιωσα το σπίτι να κουνιέται 5 φορές πιο δυνατά από όταν κάνει έναν δυνατό σεισμό. Ντύθηκα και βγήκα από το σπίτι, κατάλαβα προς ποια κατεύθυνση ήρθε ο θόρυβος και έσπευσα στο σημείο. Είδα αυτή την εικόνα, πάλι καλά δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Οι ζημιές πάνε μέχρι και τα 150 μέτρα, ήταν ισχυρό το ωστικό κύμα», τόνισε αρχικά.


«Το κατάστημα κάπου στον μήνα είχε ανοίξει, το Πάσχα περίπου, ήταν ωραίο καφέ ήμουν και πελάτης», συμπλήρωσε.

Ι

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook