Ο 14χρονος μαθητής που σκόρπισε το θάνατο στο δημοτικό σχολείο πυροβολώντας αδιακρίτως, συνελήφθη.

Μακελειό προκάλεσε ο 14χρονος μαθητής σε δημοτικό σχολείο στο κέντρο του Βελιγραδίου σήμερα το πρωί όταν εισέβαλε στο κτίριο και άρχισε να πυροβολεί με ένα όπλο που έκλεψε από τον πατέρα του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές στα σερβικά ΜΜΕ, ένας σχολικός φύλακας και οχτώ μαθητές έπεσαν νεκροί από τα πυρά του αγοριού,  ενώ τραυματίες είναι άλλοι πέντε μαθητές και μια δασκάλα.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν νεκρό, το σχολικό φύλακα και για τραυματισμό πέντε παιδιών αλλά δυστυχώς τα θύματα είναι πολύ περισσότερα από την πρωτοφανή αυτή φονική επίθεση.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο μαθητής της 7ης τάξης εισήλθε στο κτήριο του σχολείου στις 8:30 το πρωί φορώντας μια μαύρη κουκούλα. Αρχικά άνοιξε πυρ εναντίον του φύλακα, με τον οποίο είχε μια λογομαχία, και μετά άρχισε να πυροβολεί μαθητές και καθηγητές στον διάδρομο και μέσα στην τάξη της ιστορίας. Μεταξύ των τραυματιών είναι και μία δασκάλα ιστορίας, όπως αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ, η οποία αυτήν την ώρα χειρουργείται.

Δείτε πλάνα από τη σύλληψη του 14χρονου:


Το Δημοτικό Σχολείο «Vladislav Ribnikar» βρίσκεται στη συνοικία Βράτσαρ της σερβικής πρωτεύουσας, όπου υπάρχουν πολλά μουσεία και πρεσβείες. Μετά την επίθεση, μεγάλο μέρος της περιοχής αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και δέκα ασθενοφόρα μετέβησαν μπροστά από το σχολείο.

Όπως μεταδίδουν ορισμένα σερβικά ΜΜΕ, ο δράστης της επίθεσης ονομάζεται Κόστα Κετσμάνοβιτς. Πρόκειται για ένα 14χρονο αγόρι που φέρεται να είχε πολύ καλές σχολικές επιδόσεις, και, σύμφωνα με κάποιες πηγές, δεχόταν πειράγματα από τους συμμαθητές του.

Η φωτογραφία του 14χρονου δράστη Κόστα Κετσμάνοβιτς:

Πηγή: Mirror, Telegraf

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook