«Όχι λευκή επιταγή σε έναν άνθρωπο που έκανε τη διακυβέρνηση ΑΕ – Στην Ελλάδα αξίζει να γίνει κανονική χώρα με δικαιοσύνη παντού» είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα στις κάλπες της απλής αναλογικής στις 21 Μαΐου, για να ανοίξει ο δρόμος από την επόμενη ημέρα για συγκρότηση κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας, που θα φέρει την αλλαγή στη χώρα μας, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη.

«Θέλουμε απευθυνθούμε σε όλους εκείνους που βλέπουν ότι δεν πάει άλλο. Η πιο ισχυρή τιμωρία στο καθεστώς της αδικίας που μας κυβερνά, είναι να χάσει. Θα ηττηθεί αν το κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το βράδυ των εκλογών. Και θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα είναι μεγάλη νίκη, νίκη του λαού» τόνισε από την κεντρική αγορά της πόλης, που είχε γεμίσει ασφυκτικά από πολίτες που ήθελαν να τον ακούσουν.

«Μπορούμε να πάμε τη χώρα μας λίγο πιο ψηλά από τις 22 Μάη. Στην Ελλάδα αξίζει να γίνει κανονική ευρωπαϊκή χώρα με δικαιοσύνη παντού» σημείωσε. Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον Κυρ. Μητσοτάκη αρχιερέα των υποκλοπών, που δεν είχε το σθένος να πει «παραιτούμαι» και απευθυνόμενος ειδικά στους ψηφοφόρους της ΝΔ, που αισθάνονται ντροπή από το σκάνδαλο των υποκλοπών, τους κάλεσε να μην δώσουν «λευκή επιταγή σε έναν άνθρωπο που έκανε τη διακυβέρνηση Α.Ε., σε μια οικογένεια που έχει καταλύσει το κράτος δικαίου».

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για κρίσιμη εκλογική μάχη, επαναλαμβάνοντας ότι όποιο κόμμα θα βγει πρώτο θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση. «Μην ακούτε τον κ. Μητσοτάκη ότι αν βγει πρώτος, θα πάμε σε δεύτερες εκλογές. Θα σχηματίσει κυβέρνηση, με εκβιασμούς, με αποστασίες, έχουν το know how».

Βαθιά επιθυμία των πολιτών η αλλαγή
«Όπου κι αν βρεθώ το μήνυμα της αλλαγής διαπερνά την Ελλάδα και διαπερνά τους πολίτες ανεξάρτητα τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Δεν είναι πολιτικό σύνθημα, αλλά βαθιά επιθυμία. Είναι ανάγκη για βαθιά αλλαγή στην καθημερινότητά μας. Δεν πάει άλλο» υπογράμμισε.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησε σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, που ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα πήγε μπροστά τα 4 χρόνια της διακυβέρνησής τους. «Σε ποιον ακριβώς τομέα; Ποιες είναι οι επιτυχίες τους;» διερωτήθηκε μιλώντας για την κρίση της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια. «Έχουμε μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Λονδίνου στα σούπερ μάρκετ» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε ότι μπορεί η ακρίβεια ναι είναι εισαγόμενη αλλά η αισχροκέρδεια είναι ελληνική και έχει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη.
Ο Αλ. Τσίπρας υπενθύμισε τι έταζε και τι έκανε τελικά ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη μεσαία τάξη, που κατάντησε να ζει με κουπόνια, για τους συνταξιούχους στους οποίους έδωσε 7 δισ. λιγότερα. Μίλησε για τη μείωση κατά 40% της αγοραστικής δύναμης των χαμηλόμισθων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, αλλά και για τη μείωση του μέσου μισθού σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

«Αυτές είναι οι επιτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Υπάρχει όμως ένας άλλος δρόμος, μια άλλη προοπτική» είπε και αναφέρθηκε στο Συμβόλαιο Αλλαγής, 11 άρθρων, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα συμβόλαιο με τον λαό, που συμπυκνώνεται σε τέσσερις άξονες: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη.

«Η καλύτερη άμυνα για τις παραμεθόριες περιοχές είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση της ευημερίας»
Ο Αλ. Τσίπρας απευθύνθηκε ειδικά στους πολίτες του Έβρου, τους πολίτες της παραμεθορίου. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν σας αγάπησε τόσο πολύ. Έρχεται συχνά για να βγάζει φωτογραφίες στον φράχτη, αλλά για να κάνει προπαγάνδα όχι να σας στηρίξει. Τέσσερα χρόνια δεν έκανε τίποτα για σας στηρίξει» σημείωσε.

«Τάχαμου αυτοί είναι υψηλού εθνικού φρονήματος. Δεν επιτρέπω στον κ. Μητσοτάκη να θεωρεί τους πολίτες που ανήκουν στη προοδευτική παράταξη λιγότερο πατριώτες. Δεν είναι ιδιοκτησία τους τα σύνορα. Δεν υπάρχουν Έλληνες που να μην τα θεωρούν απαραβίαστα» συνέχισε. «Μας έχει συνηθίσει αυτή η παράταξη να κάνουν τους εθνικόφρονες και τους λέοντες όταν τα πράγματα είναι ήρεμα. Όταν ζορίζουν, μεταμορφώνονται σε αμνούς, από κόκορες σε όρνιθες» είπε με έμφαση, φέρνοντας ως παράδειγμα την υποκρισία Μητσοτάκη με το Όρουτς Ρέις, τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και σήμερα την απαράδεκτη δήλωση Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Η καλύτερη άμυνα για τις παραμεθόριες περιοχές όπως ο Έβρος είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση της ευημερίας» σημείωσε, τονίζοντας ότι ο Έβρος τα τελευταία 4 χρόνια εγκαταλείφθηκε. «Δεν αρκούν οι φωτογραφίες δίπλα στον φράκτη» είπε και ξεκαθάρισε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους Εβρίτες: «Τον φράχτη δεν θα τον γκρεμίσουμε, αλλά θα γκρεμίσουμε τους φράχτες που δυσκολεύουν τη ζωή σας».

Ομιλία στην Καβάλα το απόγευμα
Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στην Ανατολική Μακεδονία και στις 19.30 είναι προγραμματισμένη ομιλία στην πλατεία Δημοκρατίας στην Καβάλα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook