Αποτέλεσμα της νέας δικαστικής απόφασης ήταν να ακυρωθεί η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας της εγγυήτριας του δανείου.

Μία απόφαση δικαστηρίου βάζει τέλος στην ασυδοσία των funds, αφού λήφθηκε υπόψιν η νομολογία του Αρείου Πάγου που έχει εκδοθεί για τα κόκκινα δάνεια.

Τι είπε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις προσπάθειες διακανονισμού των κόκκινων δανείων που κάνουν οι πολίτες.

Σύμφωνα με την απόφαση, κρίθηκε ότι η σύμβαση διαχείρισης μεταξύ του fund και του servicer ότι πάσχει από ακυρότητα με τον τρόπο που έχει συναφθεί.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ακυρωθεί και η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός της εγγυήτριας του δανείου.
Το εν λόγω θέμα αφορά εγγυήτρια επιχειρηματικού δανείου που έλαβε μία ανώνυμη εταιρεία και αποπλήρωσε το 75% του δανείου.

Η εγγυήτρια δεν μπορούσε να αποπληρώσει το υπόλοιπο ποσό και το fund αποπειράθηκε να κατασχεσεί το ακίνητό της, το οποίο ήταν και πρώτη κατοικία.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο στην εν λόγω υπόθεση ανέφερε ότι δεν γίνεται ο servicer να μπορεί με ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο να κάνει δικαστικές ενέργειες και να εξαιρείται από αυτό το πλαίσιο κάποιος να ελέγξει την σύμβαση που έχει συνάψει ο servicer με το fund.

Η Αριάδνη Νούκα μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι δικηγόροι εκ μέρους των πελατών τους παρακαλούν» νια να προβούν σε διακανονισμούς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook