Μετρό Θεσσαλονίκης: Εικόνες από το πρώτο δρομολόγιο με επιβάτες σε όλο το μήκος του (εικόνες&video)

Στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο με επιβάτες, επέβαιναν δημοσιογράφοι από τη Θεσσαλονίκη - H διαδρομή θα διαρκεί συνολικά 17 λεπτά και θα έχει 13 στάσεις
Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο με επιβάτες πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μετρό Θεσσαλονίκης.
Δημοσιογράφοι από τη Θεσσαλονίκη είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε τρένο του μετρό Θεσσαλονίκης από τον σταθμό “Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός” και να καταλήξουν στον τερματικό σταθμό, στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας.
Σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί επίσης το αμαξοστάσιο του Μετρό στην Πυλαία, πριν την αποψινή του ομιλία στο Παλέ ντε Σπορ.
Ο βασικός άξονας της γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης θα εκκινεί από το ύψος του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού και θα φτάνει μέχρι το αμαξοστάσιο της Πυλαίας.
Το τρένο θα πιάνει ταχύτητα έως και 80 χιλιόμετρα την ώρα και στόχος είναι να έρχεται συρμός ανά 90 δευτερόλεπτα.
Η διαδρομή από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι το αμαξοστάσιο της Πυλαίας θα διαρκεί συνολικά 17 λεπτά και θα έχει 13 στάσεις.
Κάθε στάση έχει απόσταση η μία από την άλλη 500 με 700 μέτρα.
Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί έως τώρα μέχρι το τέλος του 2023 το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο και τα εμπόδια με τον ανάδοχο λειτουργίας έχουν ξεπεραστεί.
Σύμφωνα με τον μηχανικό του έργου, Νικόλαο Δένη, μια από τις καινοτομίες του Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι οι πόρτες ασφαλείας που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στη γραμμή και την ηλεκτροφόρο ράβδο. Οι πόρτες θα συντονίζονται με την άφιξη του τρένου επιτρέποντας την πρόσβαση των επιβατών μόνον την ώρα της επιβίβασης.
«Άλλη μια καινοτομία είναι το γεγονός ότι το τρένο στην Θεσσαλονίκη παίρνει ρεύμα από κάτω -ενω στην Αθήνα παίρνει από πάνω- μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας. Μάλιστα η ηλεκτροφόρος ράβδος που τροφοδοτεί το συρμό είναι μονωμένη με ειδικό πλαστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ανάλυση CNN: Η συμφωνία για τα ορυκτά της Ουκρανίας είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική – αλλά αυτό είναι αρκετό για τον Ντόναλντ Τραμπ
- Αντρέας Γεωργίου – Σιμώνη Χριστοδούλου: Φωτογραφίες από το ταξίδι τους στη Σιγκαπούρη
- Η εξομολόγηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη: Πικράθηκα από τη διαθήκη, είχα κόντρα με τον πατέρα μου (βίντεο)
- Κερατσίνι: Κατέβηκα στο υπόγειο αλλά δεν είχα κλειδιά για την αποθήκη, είπε ο αδελφός του 43χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος (βίντεο)
- Αντώνης Σρόιτερ: H αποκάλυψη της συζύγου του για την ερώτηση που έκανε στο ChatGPT
- «Δεν έχω ιδέα για τα ροζ πάρτι στο Ντουμπάι», λέει η 26χρονη αστυνομικός για την καταγγελία σε βάρος της
- Πρώτη η Μάρα Ζαχαρέα και το δελτίο του STAR – Η τηλεθέαση στα κεντρικά δελτία ειδήσεων
- Γενέθλια για την Κατερίνα Καινούργιου: Η έκπληξη του Παναγιώτη Κουτσουμπή και το φλογερό φιλί – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook