Δημοσκόπηση GPO: Στο 30,3% η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛΑΣ με 15,8%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13,1% – Αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλει 1 στους 2
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 29,5% - Μόλις το 9,5% θεωρεί αρκετά πιθανό να ψηφίσει ένα κόμμα από τον Αντώνη Σαμαρά
Πρώτη καταγράφεται η Νέα Δημοκρατία με 30,3% στην εκτίμηση ψήφου στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά, που κυκλοφορεί σήμερα.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ΕΛΑΣ με 15,8% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,1%. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 8,9%, το ΚΚΕ 8,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,7%, η Φωνή Λογικής 4%, η Ελπίδα για τη Δημοκρατία 3,8%, το ΜεΡΑ 2,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 1,5%, Νίκη και Νέα Αριστερά 1,2% και «άλλο κόμμα» επιλέγει το 4,7%
Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 25,8%, ΕΛΑΣ 13,5%, ΠΑΣΟΚ 11,2%, Ελληνική Λύση 7,6%, ΚΚΕ 7,4%, Πλεύση Ελευθερίας 4%, Φωνή Λογικής 3,4%, Ελπίδα για τη Δημοκρατία 3,2%, ΜεΡΑ 1,8%, ΣΥΡΙΖΑ 1,3%, Νίκη και Νέα Αριστερά 1%, «άλλο κόμμα» 4% και αναποφάσιστοι δηλώνουν το 13,7%.
Το 62,2% των πολιτών ψήφισε ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα την ακρίβεια ενώ η διαφθορά έρχεται στο 17,9%.
Το 49,6% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση
Στη δημοσκόπηση μετρήθηκε και η επιθυμία των πολιτών για την επόμενη κυβέρνηση με το 49,6% να θέλει αυτοδυναμία ακόμα και αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές.
Στον αντίποδα, κυβέρνηση συνεργασίας θέλει το 47,6%.
Στο ερώτημα τι θα πρέπει να συμβεί σε κυβέρνηση συνεργασίας, το 52,1% ζητά πρωθυπουργός να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος και το 43,6% ένα άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Όσον αφορά τα προγράμματα της ΔΕΘ το 28,5% απαντά ότι πείσθηκε περισσότερο από όσα άκουσε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το 15,5% από τον Αλέξη Τσίπρα και το 14% από τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης με 29,5%
Στη πρώτη θέση παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 29,5% να ψηφίζει υπέρ του.
Το 14,6% επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα, το 8% τον Νίκο Ανδρουλάκης, το 5,1% τον Κυριάκο Βελόπουλο.
Το 4,1% θέλει τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 3,6% τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Γιάνη Βαρουφάκη το 2,3%, τη Αφροδίτη Λατινοπούλου το 2,2%, τη Μαρία Καρυστιανού το 2,2%, τον Δημήτρη Νατσιό το 1,2%, τη Ρένα Δούρου το 0,8%, τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη το 0,5%, ενώ τον Στέφανο Κασσελάκη το 0,3%.
Αντώνης Σαμαράς
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα της GPO ρωτήθηκαν και πόσο πιθανό είναι να ψηφίσουν ένα κόμμα από τον Αντώνη Σαμαρά.
Το 89,2% απάντησε λίγο και καθόλου ενώ το 9,5% απάντησε πολύ και αρκετά.
Τέλος το 11,9% απαντά ότι ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζει τις πολιτικές αρχές της ΝΔ, με τον Κώστα Καραμανλή να είναι στην πρώτη θέση με 34,1% και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη δεύτερη με 27,9%.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μητσοτάκης: Η νέα διπλή αναβάθμιση από τη Moody’s επιβεβαιώνει την ορθότητα της πολιτικής μας και τη συνεχή πρόοδο της οικονομίας μας
- Δημοσκόπηση GPO: Στο 30,3% η ΝΔ, δεύτερη η ΕΛΑΣ με 15,8%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13,1% – Αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλει 1 στους 2
- ΥΠΟΙΚ: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η διπλή αναβάθμιση – «Αξιοσημείωτη αντοχή» στις διεθνείς αναταράξεις
- «MarkosbyNight»: Μάρκος Σεφερλής – «Ο Μπαχαλόγατος»,Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 22:00 – Τρέϊλερ
- O bwinΣΠΟΡ FM 94.6 γιορτάζει στο «Football Unity Festival» τα 50 χρόνια του ΠΣΑΠΠ
- «Chef στην κουζίνα σας» με τον Βαγγέλη Δρίσκα – Τα πιο λαχταριστά πιάτα για 4η σεζόν στο OPEN – Πρεμιέρα, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 14:45
- Μαρί Σαντάλ: Έχει γενέθλια μαζί με τον γιό της Οδυσσέα – Κίμωνα – «Είσαι ο πιο καλός άνθρωπος που ξέρω», έγραψε – Φωτογραφίες
- Ευρυδίκη Βαλαβάνη για τον γιό της: «Εγώ σου δείχνω τον κόσμο κι εσύ, κάθε μέρα, μου μαθαίνεις να τον βλέπω ξανά από την αρχή»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook