Γαλλία: Ο 24χρονος Ανρί, ο ήρωας που προσπάθησε να προστατέψει τα παιδιά από τη μανία του δράστη στην παιδική χαρά (video)
O Ανρί φώναζε και καλούσε σε βοήθεια καταδιώκοντας τον δράστη της επίθεσης βάζοντας «ασπίδα» το σακίδιο του και ίσως με τη στάση έσωσε πολλά παιδιά από τη μανία του 32χρονου Σύρου.
Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Γαλλίας μετά την επίθεση του 32χρονου από τη Συρία ο οποίος τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι τέσσερα παιδιά και δύο ηλικιωμένους στην πόλη Ανισί στις γαλλικές Άλπεις το πρωί της Πέμπτης.
Από τα τέσσερα παιδιά ηλικίας από 22 μηνών το μικρότερο έως 3 ετών το μεγαλύτερο, δύο είναι από τη Γαλλία, ένα από τη Βρετανία και ένα από τη Γαλλία, με το κίνητρο του 32χρονου να παραμένει ακόμα ασαφές και τις γαλλικές αρχές να αναμένουν την ψυχιατρική εκτίμησή του που θα γίνει σήμερα, Παρασκευή, από ειδικούς.
Την ίδια ώρα η Γαλλία αντιμετωπίζει ως ήρωα τον 24χρονο άνδρα με το σακίδιο που έχει καταγραφεί σε βίντεο να καταδιώκει τον 32χρονο δράστη πριν τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς.
Ο 24χρονος Ανρί
Στα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης καταγράφηκε ένας νεαρός με σακίδιο να καταδιώκει τον 32χρονο Σύρο κρατώντας σακίδια στα χέρια.
Ο 24χρονος Ανρί προσπάθησε με το θάρρος του να προστατεύσει τα μικρά παιδιά που δέχονταν επίθεση, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
Η στιγμή που ο Ανρί προσπαθεί να ακινητοποιήσει τον δράστη
Στο αποτρόπαιο βίντεο της επίθεσης που τράβηξε ένας περαστικός και ήρθε στη δημοσιότητα φαίνεται ο 24χρονος να καταδιώκει τον δράστη μέσα στο πάρκο. Παράλληλα, προσπαθούσε να τον εμποδίσει να μαχαιρώσει τα παιδιά. Φωνάζοντας στους περαστικούς, τους ζητούσε να τον βοηθήσουν ώστε να ακινητοποιήσουν τον δράστη. Τελικά κατάφερε να τον τρομάξει με τις φωνές του μέχρι που τελικά ήρθε η αστυνομία και συνελήφθη ο δράστης της αποτρόπαιας επίθεσης.
Le héros d’#Annecy s’appelle Henri, Il mérite la légion d’honneur !
Cc @EmmanuelMacron ! pic.twitter.com/XT5zivtpEz
— Le Soldat Inconnu (@Makiavel07) June 8, 2023
Ο 24χρονος νεαρός άνδρας ταξίδεψε στη Γαλλία με σκοπό να περιηγηθεί στους καθεδρικούς ναούς της χώρας για εννέα μήνες.
Παθιασμένος με τη θρησκευτική κληρονομιά της Γαλλίας, ο νεαρός έχει σπουδάσει Φιλοσοφία και είναι απόφοιτος σχολής διεθνούς μάνατζμεντ, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Dauphiné Libéré που τον είχε συναντήσει μία εβδομάδα πριν από την επίθεση.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ολες οι Ειδήσεις
- Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης
- ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ – ΠΡΕΜΙΕΡΑ: «f+ΖΗΝ» με την Κατερίνα Στικούδη – Η νέα εκπομπή ευζωίας για όλη την οικογένεια – Κυριακή 08.03.2026, στις 10:30
- «ΕΙΚΟΝΕΣ»: Ταξιδεύουν στη «Βενετία των Άλπεων» – Αυτή την Κυριακή στις 17:45 στο OPEN
- «Βίλατζ Λιμπερταδόρες»: Στην Πιερία ραντεβού με τον «Απόλλωνα Ράχης»
- Τράμπ:Το Ιράν σήμερα θα χτυπηθεί πολύ σκληρά
- «Καρφιά» Τούνη για πρώην σύντροφό της: Όταν φεύγει ο έρωτας και βλέπεις καθαρά αυτά που σου έλεγαν οι κολλητές σου – Βίντεο
- «Η ξεφτίλα δεν έχει όρια»: Η Σοφία Μητσοτάκη απαντά στα fake news για την επιστροφή της από το Ντουμπάι
- Πέθανε στα 82 του χρόνια ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook