«Θέτει σε διακινδύνευση ανθρώπινες ζωές η πολιτική της ΝΔ. Δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη» τόνισε ο Τσίπρας μιλώντας στον Alpha

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο ναυάγιο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Το τελευταίο που έχουμε να κάνουμε είναι να ψάχνουμε να βρούμε αστείες δικαιολογίες» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Αυτοί οι άνθρωποι ήταν μέσα στα χέρια μας, στα χέρια της πολιτείας. Τους χάσαμε, βυθίστηκαν» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και υπογράμμισε ότι «θα προτιμούσα μία συγγνώμη απέναντι στους πολίτες της Ευρώπης και η Ευρώπη να ζητήσει μία συγγνώμη».

«Η ΝΔ δεν με απασχολεί πάρα πολύ τι λέει γιατί είναι γεμάτη Κρικέτους στα ψηφοδέλτιά της, την πολιτική της, τη μεταναστευτική πολιτική. Ο κύριος Τουρνάς που με ενημέρωνε χθες και φοράει τώρα το καπέλο του υπηρεσιακού υπουργού, είναι υπουργός του κυρίου Μητσοτάκη. Και ο άφαντος μέχρι σήμερα υπουργός Ναυτιλίας, ήταν μέχρι χθες ο αρχηγός του λιμενικού με τη γραμμή του κυρίου Μητσοτάκη. Άλλαξε γραμμή η χώρα» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Είμαι πολύ περήφανος ότι το 2015- 2016, που πλήρωσα το εθνικό κόστος, πέρασαν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την Ελλάδα, οι ίδιοι άνθρωποι του λιμενικού, τα ίδια παιδιά, έσωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τη θάλασσα. Όταν ένα πλοίο διακινδύνευε, το διασώζαμε. Είμαι υπερήφανος γιατί η Ελλάδα πήρε τα εύσημα, έγινε συνώνυμο ανθρωπιάς. Από τον πρόεδρο τις ΗΠΑ, από τον Πάπα Φραγκίσκο, από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι δεν αναζητά ευθύνες ενώ σημείωσε ότι «μπήκα στην πολιτική για να υπερασπιστώ αξίες, δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Θέτει σε διακινδύνευση ανθρώπινες ζωές η πολιτική της ΝΔ. Δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το βάρος και την ευθύνη πληρώνουν οι χώρες πρώτης υποδοχής, οι χώρες του νότου, τονίζοντας ότι οι απελπισμένοι βρίσκουν χαραμάδες και περνούν. «Αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν σαν σαρδέλες στο δουλεμπορικό σκάφος» ανέφερε για τους πρόσφυγες του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook