Δείπνησαν σε γραφικό και φημισμένο εστιατόριο του νησιού, χτισμένο σε βράχους δίπλα στη θάλασσα, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα απολάμβαναν με τις συζύγους και τα παιδιά τους περίπατο στα σοκάκια της Σίφνου.

Έκπληκτοι οι θαμώνες ενός εστιατορίου στη Σίφνο, είδαν την ώρα που έτρωγαν, ο χώρος να γεμίζει από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και να μπαίνει μέσα ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Μπάρακ Ομπάμα, συντροφιά με τον Τομ Χανκς.

Οι δυο τους δείπνησαν σε γραφικό εστιατόριο του νησιού, χτισμένο σε βράχους δίπλα στη θάλασσα, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα απολάμβαναν με τις συζύγους και τα παιδιά τους περίπατο στα σοκάκια της Σίφνου.

Πρώτος σταθμός η Αντίπαρος

Τα πλάνα από το εστιατόριο είναι τα μοναδικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από την επίσκεψη του ζεύγους Ομπάμα στην Ελλάδα. Πρώτος προορισμός τους η Αντίπαρος όπου φιλοξενούνται στο σπίτι του Τομ Χανκς και της Ρίτα Γουίλσον.

Τα μέτρα ασφαλείας στα δύο νησιά είναι δρακόντεια, με τουλάχιστον 35 άνδρες στη συνοδεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και της συζύγου του Μισέλ, και δηλώσεις εμπιστευτικότητας από τα μέρη τα οποία επισκέπτονται να μη διαρρεύσουν φωτογραφίες και πληροφορίες.

Ο σταρ του Χόλυγουντ, Τομ Χανκς, συνδέεται με φιλία πολλών ετών με τον Μπαράκ Ομπάμα. Το 2016 είχε βρεθεί στον Λευκό Οίκο για να λάβει το μετάλλιο ελευθερίας, την ανώτατη τιμητική διάκριση από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ.

Την ίδια χρονιά, είχε επισκεφθεί και πάλι τη χώρα μας ο Μπαράκ Ομπάμα. Ωστόσο αυτήν τη φορά, απαλλαγμένος από τα καθήκοντα του πλανητάρχη, απολαμβάνει δίπλα στη σύζυγό του τις διακοπές και τις ξεναγήσεις του φιλικού τους ζευγαριού στις κυκλαδίτικες ομορφιές.

Ο Τομ Χανκς άλλωστε αλλά και η σύζυγός του θεωρούνται πλέον ντόπιοι στην Αντίπαρο, έχοντας λάβει την ελληνική ιθαγένεια. Η εξοχική κατοικία τους στην Αντίπαρο ανοίγει συχνά ένα παράθυρο στον κόσμο για τις ομορφιές της χώρας μας με τη φιλοξενία προσωπικοτήτων διεθνούς ακτινοβολίας.

Το πρόγραμμα του Μπαράκ Ομπάμα δεν περιλαμβάνει μόνο διακοπές. Την Πέμπτη 22 Ιουνίου θα είναι ομιλητής σε συνέδριο στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook