Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε διθυραμβικά σχόλια για την την ελληνική κουζίνα

Ο γνωστός σεφ, Λευτέρης Λαζάρου ήταν αυτός που ανέλαβε να ετοιμάσει το γεύμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκε τη χώρα μας.
Ο Λευτέρης Λαζάρου μίλησε στον ANT1 γι’ αυτή του την εμπειρία και περιέγραψε όλα όσα είχε το μενού που γεύτηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.
“Με κάλεσαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μου ζήτησαν να ετοιμάσω το μεσημεριανό του γεύμα. Δεν υπήρχε πολύς χρόνος για προετοιμασία, όμως από το ρυθμό που έφαγαν τα πιάτα, φάνηκε το πόσο πολύ το ευχαριστήθηκαν οικογενειακώς”.

Το μενού περιελάμβανε:
• Ριζότο με κρόκο Κοζάνης και γαρίδες
• Σφυρίδα με αυγολέμονο και αγκινάρα
• Γλυκό Φράουλα από κορυφαίο ζαχαροπλάστη

Ο χρόνος που δόθηκε ήταν 30΄ δεν υπήρχε παραπάνω χρόνος. Το καλό είναι ότι το απόλαυσαν. Αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε είναι να χώσουμε όσο περισσότερη Ελλάδα μέσα στα πιάτα μας».

Κλείνοντας, ο Λευτέρης Λαζάρου ανέφερε όσα του είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μετά το γεύμα, λέγοντας: «Πέρασε πάρα πολύ καλά γιατί αυτό φάνηκε από το πώς τελείωσαν τα πιάτα. Είναι πολύ όμορφο η Ελλάδα να παρουσιάζει την κουζίνα της και τα τοπικά της προϊόντα σε αυτές τις προσωπικότητες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον χώρο μας και η τιμή είναι εξίσου μεγάλη».


Ο κ. Λαζάρου ανέβασε στα social media μία φωτογραφία από την συνάντηση που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα, την οποία συνόδευσε με την ακόλουθη λεζάντα: «Ήταν μεγάλη μου τιμή να μεταφέρω τη γεύση της Ελληνικής γαστρονομίας στον πρώην Πρόεδρο της Αμερικής. Δίπλα μου πάντα οι συνεργάτες μου, @komninosmouflouzelis @theodorosmoisidis @hlektra9 @gerthymn».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook