Πάνω από 600.000 ευρώ η λεία των μελών της σπείρας που έκλεβε ηλικιωμένους στην Αττική. Συνελήφθησαν 11 άτομα

Ο εφιάλτης των ηλικιωμένων είχε γίνει στα βόρεια προάστια και στο κέντρο της Αθήνας σπείρα κακοποιών που έμπαιναν στα σπίτια τους προσποιούμενοι τους υπάλληλους του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαζαν κοσμήματα και μετρητά.

Ντοκουμέντο
Το MEGA φέρνει στη δημοσιότητα αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο από την δράση της συμμορίας των ληστών που έμπαιναν σε σπίτια της Αττικής ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, εξαπατούσαν ηλικιωμένους και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα.

Μια ηλικιωμένη μπαίνει στο σπίτι της στην περιοχή του Ζωγράφου λίγο πριν τη μία το μεσημέρι. Κρατά δύο σακουλές ενώ πίσω της την ακολουθεί ένας άνδρας ο οποίος της έχει παρουσιαστεί ως υπάλληλος της ΔΕΗ.


Δευτερόλεπτα μετά, εμφανίζεται ένας συνεργός του και παρασύρουν τη γυναίκα στην κουζίνα. Της ζητούν να βάλει τα χρήματά της μέσα σε ένα αλουμινόχαρτο για να μην καούν από το ρεύμα.

«Άμα έχεις βάλε το αλουμινόχαρτο και σκέπασέ τα. Θα πάρεις τα πράγματά σου και θα τα σκεπάσεις. Εγώ δεν το θέλω. Να σκεπάσεις τα πράγματά σου. Εγώ θέλω να ανάψω την ασφάλεια μόνο από το ρεύμα. Μη γίνουν στάχτη».
Στο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται η στιγμή που ενώ οι δύο υποτιθέμενοι υπάλληλοι της ΔΕΗ βρίσκονται στην κουζίνα, ένας άλλος συνεργός τους μπαίνει από την πόρτα.


Φορά μάσκα και κατευθύνεται πως την κρεβατοκάμαρα.

Στο βίντεο φαίνεται πως προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση και στο σπίτι του γιου της ηλικιωμένης.

«Εάν έχεις κοσμήματα ή εάν έχεις χρήματα σκέπασέ τα με αλουμινόχαρτο γιατί θα περάσει ρεύμα από το καλώδιο. Μη σας καούν και πεις, πλήρωσε τα χρήματα ή τα κοσμήματά ή τα νομίσματά μου».

Χιλιάδες ευρώ η λεία τους
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών της ασφάλειας Αμαρουσίου, η συμμορία είχε ως ορμητήριο τα Άνω Λιόσια και έβαζε στο στόχαστρο ηλικιωμένα άτομα που δε θα μπορούσαν να αντισταθούν.

Οι συλληφθέντες παρίσταναν τους υπάλληλους της ΔΕΔΔΗΕ και τους συντηρητές ανελκυστήρων, ενώ μόλις αφαιρούσαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν, διέφευγαν με τα οχήματα που χρησιμοποίησαν.


Από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Αμαρουσίου και της υποδιεύθυνσης ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής πραγματοποιήθηκαν συνολικά 11 συλλήψεις, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχαν διαπράξει 20 κλοπές, με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 600.000 ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook