Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Ανατολική Αττική, Λουτράκι, Δερβενοχώρια και Οινόη.

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μάνδρα, όπου τουλάχιστον τρία σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.
Παράλληλα, ακούγονται εκρήξεις από από οικίες, ενώ ο αέρας είναι πάρα πολύ δυνατός. Πυκνός, μαύρος καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή.

Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει και τη Νέα Ζωή, όπου υπάρχουν πληροφορίες ότι οι φλόγες έχουν φθάσει στις αυλές των σπιτιών.

Ο Πρόεδρος της Νέας Ζωής, Βασίλης Παπανικολάου, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι η φωτιά μπήκε στον οικισμό. “Τώρα έχουν καεί ήδη δύο σπίτια από ότι πληροφορίες έχω. Στον οικισμό δεν έχουμε ούτε ένα εναέριο μέσο, ούτε επίγειο μέσο. Κανείς δεν έχει έρθει. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Και εμείς δεν είχαμε την απαίτηση να ρίξουν νερό μέσα στον οικισμό γιατί έτσι ειπώθηκε από κάποιους αρμοδίους. Όλο παρακαλάμε να ρίξουν νερό περιμετρικά ώστε να μην προχωρήσει φωτιά μέσα στον οικισμό” τόνισε.

Οι κάτοικοι είναι απελπισμένοι, σε άσχημη κατάσταση προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους. Ωστόσο ο πυκνός καπνός και η ένταση με την οποία προχωρά η φωτιά, δεν τους το επιτρέπει.

Όπως δείχνει το βίντεο του ΣΚΑΙ πόρτα -πόρτα γίνεται η εκκένωση στον οικισμό της Νέας Ζωής Μάνδρας, που έχει κυκλωθεί από τις φλόγες.

https://www.youtube.com/watch?v=TdpsM6pAqNc

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν αστυνομικές δυνάμεις για την παροχή βοήθειας στους πολίτες, ενώ γίνεται έκκληση από τις Αρχές για απομάκρυνση κατοίκων.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει το βίντεο της ΕΛΑΣ, με αστυνομικούς που καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουν μοναχές να εκκενώσουν μοναστήρι στην Μάνδρα.

«Έχω αγανακτήσει» – Σε απόγνωση ο δήμαρχος της Μάνδρας
Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στη Μάνδρα Αττικής, με σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες και την πυροσβεστική να δίνει μια άνιση μάχη με τον χρόνο και τον καιρό.

«Μέχρι τις 04.00 το πρωί η φωτιά είχε οροθετηθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη και υπάρχουν αυτές οι εικόνες. Δεν είναι σε μια περιοχή πολλά χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα, εκτός σχεδίου πόλεως ή αυθαίρετη. Δεν είναι ο δήμος ο φορέας που θα σβήσει τις φωτιές. Έχω αγανακτήσει με την εικόνα που έχω 25 χλμ. από την Αθήνα, δεν το αξίζει αυτό το δάσος», είπε ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, μιλώντας στο MEGA.
«Αυτά δεν είχαν προβλεφθεί από τους αρμόδιους φορείς; Δε θα έπρεπε από εχθές να είχε κατασταλεί η πύρινη λαίλαπα που ξεκίνησε από τη Βοιωτία;», κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook