Την ίδια ώρα, ο κ. Σαρηγιάννης «βλέπει» παράταση του lockdown στην Αττική.

Ζήτημα με την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου lockdown εκτιμά ότι υπάρχει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

Eιδικότερα, σε δηλώσεις του στο Mega και την εκπομπή “Live News”, ανέφερε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η εφαρμογή των μέτρων εγκλεισμού έχει 22% λιγότερο καλή απόδοση σε σχέση με τον προηγούμενο Απρίλιο, όταν και εφαρμόστηκε η πρώτη καραντίνα.

“Υπάρχει ένα θέμα εφαρμογής των μέτρων με μεγαλύτερη σύνεση από εμάς. Το λέω απόλυτα συνειδητά. Αν θέλουμε να ανοίξουμε, θα πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης.

Την ίδια ώρα, εκτίμησε ότι είναι νωρίς να μιλάμε για απελευθέρωση δραστηριοτήτων στις περισσότερες “κόκκινες” περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Επανέλαβε μάλιστα ότι οι ειδικοί είχαν προτείνει lockdown τριών εβδομάδων στο Λεκανοπέδιο.

Σημείωσε μάλιστα ότι θα είναι πρόβλημα αν ανοίξουν από 1η Μαρτίου οι δραστηριότητες, καθώς θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.

Τέλος, ο καθηγητής ρωτήθηκε και για τις προτεραιότητες βάσει των οποίων πρέπει να γίνει το εκ νέου άνοιγμα των οικονομικών δραστηριότητων. Σύμφωνα με τον καθηγητή, πρέπει να προκριθεί το άνοιγμα του εμπορίου με το σύστημα click away και μετά τα σχολεία, δίνοντας έμφαση στη τρίτη λυκείου.

“Θα πρέπει να ανοίξει πρώτα το εμπόριο με click away και στη συνέχεια τα σχολεία” υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα λύκεια, λόγω των πανελλαδικών, και να μην ανοίξουν όλες οι βαθμίδες παράλληλα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook