Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει το χωριό Λεύκα κοντά στην Οινόη

Μάχη για να σωθεί το χωρίο Λεύκα που βρίσκεται στα σύνορα Αττικής – Βοιωτίας δίνουν οι πυροσβέστες και τα ενάέρια μέσα.

Ήδη έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για το χωριό Λεύκα και οι αστυνομικοί προσπαθούν να μετακινήσουν τον κόσμο χτυπώντας πόρτα- πόρτα.

Μεγάλη είναι η αναζωπύρωση και στην Οινόη. Νωρίτερα, οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά τον οικισμό Βλυχάδα στα Μέγαρα. Οι φλόγες πλησίασαν τον οικισμό και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τις κατοικίες τους με τη βοήθεια της αστυνομίας. Ωστόσο, οι πυροσβέστες κατάφεραν και απομάκρυναν τις φλόγες από τον οικισμό.


Η ένταση, αλλά και οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση του ανέμου κάνει πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης με την πυρκαγιά να συνεχίζει να καίει εκτός ελέγχο για τρίτη ημέρα δάσος, σπίτια και αγροτικές καλλιέργειες.
Νωρίτερα στις 11:09 το πρωί της Τετάρτης, οι κάτοικοι στον οικισμό Κανδήλι κοντά στη Νέα Πέραμο, δέχτηκαν μήνυμα μέσω του 112 να εγκαταλείψουν προς τα Μέγαρα, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα τα σπίτια. Όπως έγινε γνωστό με την Πυροσβεστική, παρ’ ότι οι ισχυρές δυνάμεις κάνουν συνεχή κατάσβεση της φωτιάς, στο συγκεκριμένο σημείο συνεχώς αναζωπυρώνεται.


Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ η μεγαλύτερη επιχείρηση γίνεται στο χωριό Στεφάνι και ανατολικά προς τις παρυφές της Πάρνηθας όπου και διεξάγονται συνδυασμένες επιχειρήσεις από αέρα και έδαφος προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο.

Ενεργά μέτωπα εξακολουθούν να υπάρχουν επίσης από Στεφάνι προς Πράσινο, από Πανακτο προς Οινόη (δυτικά- βορειοδυτικά), από Παλαιοχώρι προς Αγία Σωτήρα, στο Πανόραμα (οικισμός Τιτάν), όπως επίσης υπάρχει έντονη δραστηριότητα από τις δυνάμεις για την προστασία των οικισμών, από την Μανδρα προς Κιάφα, από την Μανδρα προς Καντήλι, από το Καντήλι προς Βλυχαδα, από Γοργοεπηκοο- Κιάφα προς Βλυχαδα και νοτιοανατολικά από Τιτάν προς ΕΥΔΑΠ και από Τιτάν προς Δερβενοχώρια.

Δείτε στο ρεπορτάζ του OPEN πως εξελίχτηκε η φωτιά που ξεκίνησε τη Δευτέρα στα Δερβενοχώρια. Από την Πάνακτο ξεπήδησαν οι πρώτες φλόγες. Πέρασαν σε Μάνδρα και Βλυχάδα, ενώ εκκενώθηκε και το Κανδήλι. Η ακτίνα του μετώπου υπολογίζεται σε 20 χιλιόμετρα μήκος και 11 πλάτος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook