H σύλληψη του 87χρονου έγινε επ αυτοφώρω χτές μετά τα μεσάνυχτα την ώρα που έβαζε φωτιά σε ξερά χόρτα.

Ο 87χρονος στον Άγιο Στέφανο κρατούσε μπιτόνια με βενζίνη και έγινε αντιληπτός στη 1.30μετά τα μεσάνυχτα από κάτοικο της περιοχής την ώρα που έβαζε φωτιά.
Στη σύλληψη ενός 87χρονου, που κατηγορείται για εμπρησμό, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου στον Άγιο Στέφανο, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας στο Open.
Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο συλληφθείς πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με μπιτόνια βενζίνης και εύφλεκτο υλικό, ενώ πρόλαβε και έβαλε τη φωτιά, η οποία κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική.

Με βάση την ενημέρωση της Αστυνομίας, ο 87χρονος έγινε αντιληπτός από έναν 39χρονο κάτοικο της περιοχής, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά με εύφλεκτο υγρό σε ξερά χόρτα, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Αμέσως ο 39χρονος ειδοποίησε την Αμεση Δράση και λίγα λεπτά αργότερα ο ηλικιωμένος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο.

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ανθρώπινο χέρι παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις 1.670 πυρκαγιές που είχαμε μέσα στον Ιούλιο», επισήμανε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας πως «έχουμε 60 πυρκαγιές καθημερινά».

Ακόμα, είπε πως στον «στον Βόλο είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη και πιεστική κατάσταση», ενώ τέλος αναφέρθηκε και στην αυστηροποίηση των ποινών για εκείνους τους απερίσκεπτους που γίνονται η αιτία για πρόκληση πυρκαγιάς.

Κικίλιας: «Έρχεται δύσκολη εβδομάδα»
Έρχεται δύσκολη εβδομάδα σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές, επεσήμανε ο κ. Κικίλιας, κάνοντας έκκληση σε πολίτες και φορείς να δείξουν μεγάλη προσοχή.

“Από αύριο Δευτέρα θα έχουμε πολλούς ανέμους, τα γνωστά μελτέμια και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 7, 8, και τοπικά 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας”, είπε ο υπουργός, και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την ιδιαίτερη προσοχή όλων των συμπολιτών, των αρμοδίων υπηρεσιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης.

“Η Πολιτεία δίνει τα κονδύλια κάθε χρόνο εγκαίρως για τους καθαρισμούς και την πυροπροστασία, όσον αφορά στο δημόσιο χώρο, και η τοπική αυτοδιοίκηση με τη σειρά της οφείλει να αξιοποιεί κάθε ευρώ από αυτούς τους πόρους. Πρέπει να υπάρχει έγκαιρος καθαρισμός αλλά και καλύτερος και αποτελεσματικότερος έλεγχος}, είπε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook