Ο Γιάννης Αρτοποιός αποκάλυψε ότι αναζητούνται ύποπτοι και για το μέτωπο της Εύβοιας, ενώ γίνεται έρευνα σε βάθος για απόπειρα εμπρησμού σε Αυλώνα και Μενίδι τη στιγμή που δινόταν μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις στο μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στην Πάρνηθα.

Έχουμε συλλέξει υλικό και πληροφορίες για όλα τα μέτωπα της φωτιάς, είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στα πύρινα μέτωπα που παραμένουν ενεργά.

Βελτιωμένη είναι από το πρωί η εικόνα του μετώπου της φωτιάς στην Πάρνηθα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις αναζωπυρώσεις στην δυτική πλευρά στο φρούριο της Φυλής όπου υπάρχει ένα μικρό ενεργό μέτωπο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός,  έκανε λόγο για «έρευνα» σε βάθος την επομένη των τριών προσαγωγών και της μίας σύλληψης για απόπειρα εμπρησμού στις περιοχές του Αυλώνα και του Μενιδίου, τη στιγμή που δινόταν μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις στο μεγάλο μέτωπο της Πάρνηθας. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι αναζητούνται ύποπτοι και για το μέτωπο της Εύβοιας.

«Έχουμε συλλέξει υλικό και μαρτυρίες για τους εμπρησμούς σε όλα τα μέτωπα. Θα καταφέρουμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει πολλαπλή παρέμβαση σε όλα τα μέτωπα», τόνισε ο Γιάννης Αρτοποιός για τις φωτιές που καίνε στην Ελλάδα, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής.

Στη Βοιωτία, δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο ενώ οι φλόγες δεν πέρασαν την κορυφογραμμή του Ελικώνα ωστόσο έχουν καεί χιλιάδες στέμματα με ελιές.

Σε Έβρο και Ροδόπη, αναζωπυρώσεις σημειώνονται στη Δαδιά, στην Αισύνη και στο Σουφλί. Τις τελευταίες ώρες σημειώθηκαν σποραδικές βροχοπτώσεις στον Έβρο.

Στο Δάσος της Δαδιάς, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά έχει περάσει από μία έκταση 130.000 στρεμμάτων.

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί το μέτωπα στα Κασσσιτερά, στο δήμο Μαρωνείας-Σαπών, στα όρια με τον νομό Έβρου, στη Γρατινή του δήμου Κομοτηνής και στην περιοχή της Κερασιάς, στο Παπίκιο Όρος.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι δημοτικές κοινότητες Γρατινής, Στυλαρίου και Σιδηράδων του δήμου Κομοτηνής για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την πυρκαγιά της 21ης Αυγούστου.

Σε εξέλιξη είναι μία νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, σε δύσβατη χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μεσόβουνο στην Πτολεμαΐδα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα και ένα όχημα.
Ελαφρώς βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Φυλή, μετά τις δυο αναζωπυρώσεις ανατολικά και δυτικά της Μονής Κλειστών.

Δύο αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν αυτήν την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Φυλή. Το ένα πύρινο μέτωπο βρίσκεται ανατολικά της Μονής Κλειστών προς το Γκούρα και το άλλο δυτικά της Μονής. Οι ισχυρές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθεια για τον περιορισμό της

Βελτιωμένη είναι αυτή τη στιγμή εικόνα του μετώπου στην Πάρνηθα μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση, τα ξημερώματα, πάνω από τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, με αποτελεσμα να εκκενωθούν οι οικισμοί Αγιος Νικόλαος και Αγία Παρασκευή.

Μάλιστα στις 4 το πρωί ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι των περιοχών Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρχών.

Αναζητούμε δύο άτομα στην Εύβοια ως ύποπτα για εμπρησμό – Στις έρευνες και η ΕΥΠ
«Θα καταφέρουμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει παρέμβαση σε αυτά τα μέτωπα» δήλωσε ο κ. Αρτοποιός αναφέροντας ότι στις έρευνες που διεξάγονται για τους εμπρησμούς εμπλέκονται πλέον η ΕΥΠ και Τμήμα Αντιμετώπισης Πυρκαγιών.

Όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, αναζητούνται δύο άτομα στην Έυβοια ως ύποπτα για εμπρησμό». Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή τόνισε ότι «στη Θήβα, είχαμε 4 και 5 πυρκαγιές εν εξελίξει. Η Βοιωτία είχε περικυκλωθεί κάποια στιγμή από παντού. Αυτή την στιγμή το πιο σοβαρό πρόβλημα αφορά την Υλίκη ενώ καλυτερα πάει η πυρκαγιά στο Στείρι».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αυτά τα διαφορετικά συμβάντα, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, κάνουν πιο δύσκολη την αντιμετώπισή τους» επισημαίνοντας πόσο δύσκολη είναι η διαχείρισή τους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει συλλεγεί υλικό και μαρτυρίες για εμπρησμούς σε όλα τα μέτωπα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook