Την πιθανότητα να ανοίξει και σήμερα η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης που πλημμύρισε μετά την κακοκαιρία Daniel, άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής

«Ίσως και εντός της ημέρας το άνοιγμα της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Βρισκόμαστε στην ΠΑΘΕ, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή γίνονται οι τελικοί έλεγχοι. Νυχθημερόν έχουν δουλέψει όλα τα συνεργεία προκειμένου να ανοίξει η νέα εθνική οδό. Αναμένεται ότι μπορεί να γίνει Κυριακή ή Σάββατο, ωστόσο η πρόοδος των εργασιών έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο, πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, διότι θυμίζω εδώ ότι είχαμε πολύ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα από 364 χιλιόμετρα στο 366, έχουν καταβληθεί πολύ μεγάλες προσπάθειες και πιστεύουμε ότι θα ανοίξει πολύ πιο σύντομα, διότι είναι στον τελικό έλεγχο από τη στιγμή καθαρισμού του οδοστρώματος» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αρτοποιός.

Στο ερώτημα αν θα δοθούν όλες λωρίδες στην κυκλοφορία σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή γίνεται αξιολόγηση των δεδομένων. Σίγουρα θα δοθεί μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και από εκεί και πέρα θα εξεταστούν όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα, ούτως ώστε να ανοίξει πλέον ο δρόμος».

Κλείνοντας ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε πως είναι τεχνικό το ζήτημα της διασφάλισης της ποιότητας του οδοστρώματος και της ασφαλούς διέλευσης των οδηγών και γι αυτό γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ενώ αναφορικά με την τελική διαδικασία που ακολουθείται ανέφερε πως «ο παραχωρησιούχος κάνει τους καθαρισμούς μαζί με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, στη συνέχεια θα γίνει ο έλεγχος και η εισήγηση προς την ΕΛΑΣ και από εκεί και πέρα θα υπάρχει η τελική διαταγή για να ανοίξει ο δρόμος.

Πηγή: ertnews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook