Τέλος η ταλαιπωρία των οδηγών καθώς άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών -Θεσσαλονίκης

Στις 5:00 το απόγευμα η Εθνική Οδός Αθηνών –Θεσσαλονίκης άνοιξε και στα δύο ρεύματα για ΙΧ και φορτηγά έως 3,5 τόνους. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία “αυτοκινητόδρομος Αιγαίου”, για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Η Εθνική Οδός άνοιξε μετά από μία εβδομάδα καθώς πλημμμύρισε από την κακοκαιρία Daniel που έπληξε τη Θεσσαλία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός διευκρίνισε επίσης ότι άνοιξε μόνο η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και στο ρεύμα προς Αθήνα, αλλά και σε αυτό προς Θεσσαλονίκη και για οχήματα έως 3,5 τόνους.
Για τα οχήματα άνω 3,5 τόνων δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τους μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των συνθηκών του οδοστρώματος, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, προσθέτοντας ότι εξαιρούνται τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, τα κρατικά οχήματα κάθε κατηγορίας που παρέχουν υπηρεσίας στις πληγείσες περιοχές καθώς και οχήματα άνω των 3,5 τόνων που χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή και μεταφορά των νεκρών ζώων.

Παράλληλα τόνισε ότι στο τρίγωνο Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες είναι ανοικτές.
Στη συνέχεια ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι το Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας έχει δεχθεί πανελλαδικά περισσότερες από 12.100 κλήσεις και έχει προβεί στην διάσωση 4.594 πολιτών προς ασφαλή σημεία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, μόνο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σημειώθηκαν 9.786 κλήσεις και 3.576 διασώσεις και συνολικά 3.070 αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας μέχρι και αυτή την στιγμή προβαίνουν στην απάντληση υδάτων, σύμφωνα με τα αιτήματα των πολιτών, υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός, ενώ προσέθεσε ότι ταυτόχρονα όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας μεταφέρουν τρόφιμα, νερό, φάρμακα σε πληγέντες των περιοχών της Θεσσαλίας.

«Είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό των συμπολιτών μας μέχρι το τέλος των επιχειρήσεων» κατέληξε ο κ. Αρτοποιός.

Ποιοί πληρώνουν διόδια και ποιοί όχι  
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών αίρεται, αύριο, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και από τις 6:00 π.μ. η εντολή παύσης είσπραξης διοδίων στα οχήματα έως 3,5 τόνων, στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στα διόδια της Εγνατίας οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και και διασταύρωσης με Ιονία Οδό και κατά μήκος της Ιονίας Οδού (ανεξαρτήτως κατευθύνσεως)

Για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, ορίζεται παράταση 48 ωρών στην εντολή μη είσπραξης διοδίων στους ανωτέρω δρόμους.

Επιπλέον, ορίζεται παράταση 48 ωρών, έως τις 6:00 π.μ. της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου, στην εντολή για παύση είσπραξης διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου από Νίκαια έως Μαλιακό Κόλπο (συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου).

Σημειώνεται, ότι οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων. Το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook